Anchetă în cazul medicilor care au consultat-o pe studenta criminală

Medicii la Spitalul Judeţean Arad care au consultat-o pe Carmen Bejan, studenta criminală de la Medicină, sunt anchetaţi acum de şefi. Tânăra a beneficiat la Arad de şase ecografii, la care medicii nu au depistat niciun fel de probleme. Studenta aflată în închisoare după ce participat la tranşarea unui bărbat a născut un copil fără mâini şi cu malformaţii. Bebeluşul a murit în primele minute de viaţă.

RomaniaTV.net
24 mai 2012, 13:56
Anchetă în cazul medicilor care au consultat-o pe studenta criminală

Carmen Bejan le-a cerut, în ultimele luni, de mai multe ori magistraţilor tribunalului Arad să intervină pentru că sarcina e pusă în pericol. Pe toată perioada sarcinii, ea a efectuat nu mai puţin de opt ecografii, din care şase la Arad. În ciuda controalelor amănunţite, copilul a murit la scurt timp după naştere.

„Sarcina a fost urmărită cu regularitate în ambulatoriul de obstetrică-ginecologie. S-au făcut şase ecografii şi şapte consultaţii clinice. Este în curs de investigare cazul”, a declarat Adrian Viner – director medical Spitalulu Judeţean Arad.

Directorul Spitalului a mai spus că tânăra a ajuns de fiecare dată pe mâna medicului care era de serviciu. Însă, toate consultaţiile au fost „de rutină”, recunoaşte un şef de secţie de la Maternitatea Arad, potrivit România TV.

„Trebuie să verificăm dacă aceste diagnostice sunt veridice. Sunt consulturi de rutină făcute într-un timp relativ scurt când este o încărcătură foarte mare pe ei”, a spus dr.Gheorghe Furău -şef secţie de obstetrică şi ginecologie, Maternitatea Arad.

Carmen Bejan, condamnată pentru participarea la uciderea şi tranşarea unui bărbat, a născut la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, însă copilul a murit la naştere. Tânăra va fi externată peste câteva zile şi se va întoarce în penitenciar pentru a-şi ispăşi pedeapsa de 20 de ani de închisoare.