Studenta criminală A AVERTIZAT: Aş putea pierde sarcina, dar penitenciarul nu este interesat

Iarna trecută, Carmen Bejan a adresat o scrisoare magistraţilor de la Tribunalul Arad prin care a avertizat conducerea penitenciarului, cu privire la condiţiile precare din penitenciar, fiindu-i astfel pusă sarcina în pericol. Studenta criminală s-a plâns de mâncarea insuficientă şi de medicaţia slabă care i-a fost administrată, scrie adevarul.ro.

RomaniaTV.net
23 mai 2012, 14:31
Studenta criminală A AVERTIZAT: Aş putea pierde sarcina, dar penitenciarul nu este interesat

În primul rând îmi fac griji pentru sănătatea copilului meu, atât fizică, precum și psihică. Să vorbim prima dată despre medicație. De când am rămas gravidă singurele medicamente care mi-au fost date de penitenciar au fost 10 comprimate filmate de calciu, în rest, tot ce am avut nevoie a trebuit să îmi cumpăr din banii din cont, bani proprii. De ce se țin femei gravide aici? Sau nu îi pasă nimănui de viitorul copilului, care are nevoie atât de vitamine, cât și de alte lucruri pe care penitenciarul nu le poate asigura?”, a scris atunci Carmen Bejan.

Pe lânga lipsa medicamentelor de care avea nevoie, studenta criminală s-a plâns şi de mâncarea pe care o primea.

„În legătură cu mâncarea, eu sunt vegetariană, iar convingerile mele religioase nu îmi permit să consum carne deloc. Când a fost verificat faptul că într-adevăr sunt gravidă, am fost trecută la regim de mâncare distrofic, iar mâncarea respectivă conține carne. Deși s-a știut situația mea, penitenciarul, totuși, m-a trecut la alt regim de mâncare decât cel vegetarian. Două săptămâni a durat până s-a soluționat plângerea mea”, a adăugat tânăra în scrisoarea menţionată.

„Poftele pe care le am, de multe ori îmi creează stări de rău. Ce mă doare este că suferă copilul meu care nu are nicio vină. Aș putea pierde sarcina din cauza poftelor, dar bineînțeles că penitenciarul nu este interesat de așa ceva„, a mai scris studenta care, în vara anului 2009 l-a ucis pe Trifu Schroth.

Magistratul care a primit scrisoarea a ignorat plângerile tinerei, spunând că situaţia din penitenciar nu o poate influenţa în vreun fel pe studentă să nu ducă sarcina cu bine.

Potrivit Mediafax, Carmen Bejan a fost adusă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti marţi noapte. Ea a născut la scurt timp după ce a fost adusă la spital, însă copilul a decedat din cauza unor malformaţii cardiace şi pulmonare.