Zgonea: Am considerat oportun să îi transmit lui Traian Băsescu proiectul Statutului parlamentarilor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat vineri seara că a considerat oportun să îi transmită lui Traian Băsescu, spre informare, proiectul Statutului senatorilor şi deputaţilor pentru a nu exista o contestare, care să pună Parlamentul într-o situaţie dificilă.

RomaniaTV.net
18 ian. 2013, 20:23
Zgonea: Am considerat oportun să îi transmit lui Traian Băsescu proiectul Statutului parlamentarilor

„Am considerat oportun să îi transmit (preşedintelui Traian Băsescu – n.r.) spre informare ca să nu existe o contestare şi să întoarcă proiectul de Statut şi să pună într-o situaţie dificilă Parlamentul României. Am făcut acest lucru de bună-credinţă, încercând să creăm o punte de legătură instituţională cu Preşedinţia României. Nu aş dori ca Parlamentul să aprobe un Statut, după care să votăm noile bugete pe noua formulă a Statutului, după care preşedintele să retrimită spre analiză acest Statut. Am fi noi puşi într-o situaţie delicată şi obligaţia mea, ca membru al USL, e să arătăm că putem să facem o altfel de politică şi să gândim strategic altfel în România”, a afirmat Valeriu Zgonea.

Citeşte şi Zgonea a prezentat Statutul parlamentarilor însărcinatului cu afaceri al SUA la Bucureşti

„Având în vedere importanţa calendarului de promulgare a Legii bugetului de stat pe anul 2013, atribuţiile preşedintelui României cu privire la sesizarea Curţii Consitutţionale, la retransmiterea unei legi înainte de promulgare, precum şi condiţionalităţile ce derivă din Mecanismul de Cooperare şi Verificare, considerăm extrem de necesară transmiterea, spre informare, către Domnia Voastră, a Proiectului cu privire la Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor (77 file)”, se arată în scrisoarea transmisă de Zgonea, citată de Mediafax.

Preşedinţia a anunţat că Traian Băsescu a primit vineri, la ora 17.07, proiectul de modificare a Legii privind statutul parlamentarilor, dar a precizat că şeful statului nu se va pronunţa asupra „oportunităţii şi constituţionalităţii” respectivului proiect, deoarece preşedintele se pronunţă în legătură cu legi aprobate de Parlament, nu cu proiecte.

Citeşte şi Antonescu: PNL nu e cu nimic implicat în modificarea regimului imunităţii parlamentarilor