Preşedinţia: Băsescu a primit Statului parlamentarilor, dar nu se pronunţă asupra proiectului

Preşedinţia a primit proiectul de modificare a Legii 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor în cursul serii de vineri, iar preşedinte Băsescu nu se va pronunţa asupra oportunităţii şi constituţionalităţii acestuia deoarece, potrivit Constituţiei, se pronunţă asupra legilor aprobate.

RomaniaTV.net
18 ian. 2013, 20:04
Preşedinţia: Băsescu a primit Statului parlamentarilor, dar nu se pronunţă asupra proiectului

„Administraţia Prezidenţială a primit proiectul de modificare a Legii 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor în cursul serii de vineri, mai precis la ora 17.07”, a declarat Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, potrivit Mediafax.

Acesta a menţionat că şeful statului nu se va pronunţa asupra oportunităţii şi constituţionalităţii acestui proiect de lege. „Domnul preşedinte Traian Băsescu nu se va pronunţa asupra oportunităţii şi constituţionalităţii acestui proiect de lege deoarece, potrivit articolului 77 din Constituţie, preşedintele României se pronunţă asupra unor legi aprobate de Parlament, nu asupra unor proiecte de legi”, a mai spus Oprea.

Anterior aceste declaraţii, Administraţia Prezidenţială a emis un comunicat în care se preciza că preşedintele Traian Băsescu atenţionează că „o consolidare a imunităţii parlamentare în raport cu încălcare legii ar fi o gravă eroare”.

Potrivit informaţiilor venite din partea legislativului, proiectul de modificare a Statutului senatorilor şi deputaţilor a fost trimis la Preşedinţie, Guvern, ANI şi Parchet, pentru ca aceste instituţii să exprime un punct de vedere sau să îl amendeze.