Vrei să-ţi începi dimineaţa în forţă? Descoperă ritualurile care te binedispun

Există câteva ritualuri pe care fiecare dintre noi le facem în fiecare dimineaţă, din păcate, multe dintre tabieturile noastre sunt legate amânarea alarmei sau de cafeaua de dimineaţă. Totuşi, dacă vei încerca să le introduci cel puţin unul dintre ritualurile de mai jos în fiecare dimineaţă te vei simţi mai sănătos şi mai fericit.

12 iul. 2013, 07:51
Vrei să-ţi începi dimineaţa în forţă? Descoperă ritualurile care te binedispun

1. Întinde-te

După ce ai stat tolanit cel puţin şase ore, pe timpul nopţii, corpul are nevoie de o perioadă de acomodare la mişcarea din timpul zilei, iar o sesiune de întindere uşoară îţi va face numai bine.

2. Scrie câteva cuvinte pe o foaie de hârtie

Ia o pauză de cinci minute în timpul dimineţii pentru a pune pe hârtie câteva din gândurile tale, poate un vis, problemele cu care te vei confrunta în ziua care a început sau o listă de mulţumiri.

3. Bea o băutură caldă

Aşază-te pe un scaun şi savurează o băutură caldă, fie o cafea, fie un ceai delicios.

4. Începe-ţi ziua cu o gustare sănătoasă şi gustoasă

O gustare formată dintr-un bol de iaurt slab, cu cereale integrale şi fructe de sezon poate reprezenta o bună modalitate de a te energiza de dimineaţă şi a a-ţi lua toate vitaminele într-un mod uşor şi delicios.

Citeşte şi Cele mai sănătoase alimente pentru micul dejun

5. Citeşte o carte timp de cinci minute

Astfel, creierul se va pregăti de dimineaţă pentru muncă şi vei putea să răspunzi cât mai rapid înfruntărilor de zi cu zi.

6. Meditează

Meditaţia este mai uşoară decât pare, iar recomandarea specialiştilor este să te aşezi timp de cinci minute, să închizi ochii şi să te concentrezi asupra respiraţiei. Dacă gândurile tale încep să „zburde”, încearcă să te concentrezi doar asupra gândurilor.

Citeşte şi Alimente care te ajută să te concentrezi mai bine

7. Dansează

În timp ce prepari cafeaua, micul dejun sau îţi alegi hainele pentru ziua care urmează pune câteva melodii pe care le preferaţi şi dansează.

8. Îmbracă-te cum îţi place ţie.

Dacă nu ai un job care presupune o vestimentaţie obligatorie care nu îţi este pe plac, încearcă să îmbraci haine deschise la culoare, care te binedispun.

Cum îţi faci timp pentru toate astea, te întrebi. Ei bine, renunţă să mai deschizi calculatorul de dimineaţă, să dai drumul la televizor sau să amâni zeci de minute alarma de dimineaţă şi vei putea să introduci cel puţin unul dintre aceste ritualuri în fiecare săptămână.

Citeşte şi Prima oră după ce te trezeşti îţi influenţează întreaga zi. Cum să începi ziua cu energie