Alimente care te ajută să te concentrezi mai bine

Alimentaţia sănătoasă nu doar că îţi oferă o sănătate de fier însă te poate ajuta să te poţi concentra mai bine, să ai o memorie mai bună, să fii mai atent şi alert şi, în general, îţi îmbunătăţeşte funcţiile creierului.

RomaniaTV.net
01 mart. 2013, 06:59
Alimente care te ajută să te concentrezi mai bine

Pe măsură ce trec anii, oamenii îmbătrânesc, ceea ce înseamnă că organismul îşi pierde din vigoare şi agerime, iar creierul nu face abstracţie de la asta. Vestea bună este că îţi poţi creşte şansele de a menţine sănătatea creierului dacă adaugi în dietă mâncăruri şi băuturi „inteligente”.

Cafeina te face mai alert

Nu există nicio pastilă minune care să-ţi crească IQ-ul, însă anumite substanţe, precum cafeina, te pot energiza şi ajuta să te concentrezi. Găsită în cafea, ciocolată, băuturi energizante şi unele medicamente, cafeina îţi oferă un plus de energie, însă doar pe termen scurt. Însă, ai grijă, prea multă cafea te poate face să te simţi mizerabil şi neliniştit.

Zahărul îţi îmbunătăţeşte abilităţile mentale

Zahărul este combustibilul preferat al creierului – nu cristalele ci glucoza pe care o produce organismul uman din zahar şi carbodidraţii consumaţi. Tocmai de aceea o băutură dulce îţi creşte pe termen scurt memoria, procesele gândirii şi abilităţile mentale. Însă un consum exagerat de zahăr are efecte contrare. Ca să nu mai vorbim de kilogramele în plus pe care le vei acumula.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro.