Ursul care a atacat trei persoane în Dâmboviţa, la autopsie

Ursul împuşcat sâmbătă de vânători, se află la autopsie, informează România TV. Ursul a atacat două persoane şi a ucis un bătrân de 71 de ani.

RomaniaTV.net
16 sept. 2012, 06:40
Ursul care a atacat trei persoane în Dâmboviţa, la autopsie

„Ursul se află în sala de necropsie a Direcţiei Sanitar Veterinare Şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa. Am convocat echipa de specialişti şi vom începe examenul anatomului patologic al animalului, deci necropsia animalului. Specialiştii vor preleva probe pentru a stabili în primul rând dacă ursul este bolnav sau nu rabie. Primul examen se face pe probe de creier, după care specialiştii vor preleva probe şi vor face examenul histopatologic. În momentul în care noi confirmăm că ar avea rabie, atunci sigur un animal bolnav de rabie este un animal agresiv, care atacă. În urma necropsiei stabilim dacă ursul este mascul sau femelă, o sa vedem daca este o femelă care şi-a pierdut puii. Vom face amprenta plantară, amprenta dentară”, a declarat, la România TV, Sandu Tolea, director Direcţia Sanitar Veterinară.

Un reprezentat de la IPJ Dâmboviţa a confirmat faptul că ursul a fost împuşcat în zona Pietroşiţa, aproape de locul în care l-a omorât de bărbatul de 71 de ani sâmbătă dimineaţă.

Bilanţul atacurilor comise de un urs din zona Dealu Frumos se ridică la trei, după ce un alt bărbat a fost atacat. Anterior, o femeie a fost atacată de urs în Dâmboviţa, în zona Dealu Frumos, aproape de locul în care a fost omorât şi bătrânul.