Ursul care a atacat TREI PERSOANE în Dâmboviţa a fost ÎMPUŞCAT

Ursul care a atacat sâmbătă două persoane şi a ucis un bătrân de 71 de ani a fost împuşcat de vânători, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
15 sept. 2012, 20:07
Ursul care a atacat TREI PERSOANE în Dâmboviţa a fost ÎMPUŞCAT

Un reprezentat de la IPJ Dâmboviţa a confirmat faptul că ursul a fost împuşcat în zona Pietroşiţa, aproape de locul în care l-a omorât de bărbatul de 71 de ani sâmbătă dimineaţă.

Urmează ca autorităţile să efectueze analize şi alte cercetări la faţa locului pentru a se asigura că este ursul care a atacat cele trei persone şi despre care se crede că ar fi turbat.

„A fost prins în urmă cu 20, 25 de minute. Vânătorii au continuat căutarea pe râul Ialomiţa. Ursul era în apropiere de Pietroşiţa. Din toate datele pe care le am eu, acesta este ursul. Asta spun oamenii de meserie, vânătorii. În zonă a mai fost identificată o ursoaică cu trei pui, dar cel împuşcat pare să fie ursul ucigaş care ne-a creat atâtea probleme. Ne-au fost de ajutor toate mijloacele şi toate ajutoarele din toate instituţiile statului”, a declarat Adrian Ţuţuianu, de la CJ Dâmboviţa.

„Am plecat din zonă. M-au anunţat că l-au capturat şi sperăm sa nu mai avem incidente. Am cerut să se menţină monitorizarea în zonă. Comportamentul deviant al ursului indică faptul că era bolnav. O să facem analiza respectivă, să vedem ce s-a întâmplat de fapt”, a declarat Rovana Plumb, Ministrul Mediului, pentru România TV.

Un bătrân de 71 de ani a murit, iar o femeie în vârstă de 57 de ani a fost rănită, după ce au fost atacaţi de un urs.

Incidentele au avut loc sâmbătă, într-un interval de aproximativ şase ore, în judeţul Dâmboviţa, în satul Dealu Frumos, comuna Pietroşiţa, respectiv în satul Dealu Mare, comuna Buciumeni, cele două localităţi fiind învecinate.

La scurt timp de la producerea celui de-al doilea incident, în jurul orei 16.00, Poliţia Dâmboviţa a anunţat că o a treia persoană a fost atacată de urs, fiind vorba despre un bărbat rănit uşor, care a ajuns singur la spital. Acesta a suferit răni la spate, fiindu-i administrat vaccin antirabic la spitalul din Pucioasa, potrivit Mediafax.

Femeia atacată de urs are multiple plăgi pe faţă, la gât, la picioare şi la coapse, afirmă medicii, precizând că aceasta este „conştientă şi într-o stare generală bună”. Ea este internată în secţia de chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Localnicii spun că urşii nu au mai atacat în această zonă. La Dealu Frumos există un fond de vânătoare şi acolo trăiesc mulţi urşi. Potrivit România TV, client al acestui fond de vănătoare este şi Codruţ Marta.

Fondul de vânătoare din zona Pietroşiţa este privat, fiind administrat de către „Asociaţia de vânătoare şi pescuit Dunărea 2007” din Bucureşti.