Traian Băsescu, despre privatizarea CFR Marfă: Nu am încredere în acest proces

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Digi 24, că nu are încredere în derularea procesului de privatizare de la CFR Marfă, precizând că transformarea datoriilor în acţiuni s-a făcut după ce licitaţia a început, ceea ce nu este în regulă.

RomaniaTV.net
04 iul. 2013, 20:34
Traian Băsescu, despre privatizarea CFR Marfă: Nu am încredere în acest proces

Nu am încredere în acest proces„, a spus Băsescu, răspunzând unei întrebări despre ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, şi despre „succesul” legat de această privatizare, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Băsescu: Ponta mai are ani buni până să devină premier acceptabil, eu sunt mult mai bun decât el

El a adăugat că nu este corect faptul că transformarea datoriilor în acţiuni s-a făcut după ce licitaţia a început.

„GFR a rămas, dar în ce condiţii, în care transformarea datoriilor în acţiuni s-a făcut după ce licitaţia a început. Sunt convins că dacă problema era rezolvată înainte de lansarea licitaţiei, alta era prezenţa la licitaţie. S-a făcut în turul II, e în neregulă„, a spus Băsescu.

Citeşte şi Băsescu: Nu îmi place că se continuă a se fura prin lege. Nu tolerez, nu e în acordul de coabitare

Grup Feroviar Român (GFR), controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost declarat câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acţiuni şi asumându-şi investiţii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investiţii de mediu.