Băsescu: Ponta mai are ani buni până să devină premier acceptabil, eu sunt mult mai bun decât el

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că Victor Ponta mai are ani buni până să devină un premier acceptabil.

04 iul. 2013, 18:40
Băsescu: Ponta mai are ani buni până să devină premier acceptabil, eu sunt mult mai bun decât el

Întrebat dacă se pregăteşte pentru a deveni premier, Traian Băsescu a răspuns, râzând: „Nu”.

Nu am nevoie să mă pregătesc, sunt pregătit„, a spus preşedintele, subliniind că este vorba despre o glumă.

Preşedintele a spus însă că este un premier mai bun decât Victor Ponta, potrivit Mediafax.

El ştie că sunt mai bun ca prim-ministru decât el, eu nu am nevoie să mă pregătesc, el mai are nevoie de ani buni să devină un premier acceptabil„, a afirmat preşedintele Traian Băsescu.

Băsescu a adăugat că faptul că el e mai bun ca prim-ministru decât Ponta este „indiscutabil, e o realitate, nu o răutate”.

Preşedintele a spus că ar vrea ca Ponta să „treacă de statutul de agent constator”, adăugând că nu îi plac „prim-miniştrii constatori”.

La începutul acestei săptămâni, premierul Victor Ponta a afirmat că faptul că preşedintele Traian Băsescu s-a apucat de strategii agricole înseamnă că se pregăteşte pentru funcţia de prim-ministru, deoarece Preşedinţia nu are nicio legătură cu agricultura.

„Dacă pot să glumesc, dacă domnul preşedinte Băsescu s-a apucat de strategii agricole înseamnă că se pregăteşte pentru funcţia de prim-ministru, că nu are nicio legătură Preşedinţia cu agricultura”, a spus Ponta.

El a precizat totodată că nu vede posibilă o astfel de „rocadă”, în care Băsescu să fie prim-ministru, iar el să devină preşedinte, explicând că îl susţine pe Antonescu pentru funcţia prezidenţială.

Citeşte şi Băsescu: Turneul catastrofal al lui Ponta în Asia, fără mandat, ar trebui să mă supere