Sfaturi ca să NU te mai îngraşi

Indiferent că sunt femei sau bărbaţi, mulţi oameni ţin cură de slăbire. Unii şi reuşesc, dar nu după multă vreme kilogramele date jos încep să se acumuleze din nou, ba chiar mai multe decât data trecută.

RomaniaTV.net
15 oct. 2012, 05:46
Sfaturi ca să NU te mai îngraşi

Iată câteva sfaturi oferite pe site-ul revistei O, The Oprah Magazine:

Nu sări niciodată peste micul dejun. Încearcă să mănânci cât mai mult dimineaţa şi cât mai puţin seara. Un grup de cercetători ce au avut în studiu peste 3.000 de persoane care au slăbit cel puţin 13 kilograme a observat că 90% dintre aceştia au reuşit să-şi menţină cel puţin un an noua siluetă mâncând de cel puţin patru ori pe săptămână micul dejun.

Fă mişcare. Toată lumea ştie că exerciţiile fizice regulate sunt absolut necesare pentru menţinerea siluetei şi implicit a unei sănătăţi desăvârşite. Însă nu mulţi şi respectă acest principiu. Motivul? Consideră gimnastica ceva greu, obositor şi mai ales costisitor. Dar pentru a face mişcare nu trebuie să plăteşti neapărat un abonament la sală. Coborâţi din autobuz cu două staţii înainte de a ajunge la destinaţie şi parcurgeţi distanţa rămasă pe jos. Zilnic sunt suficienţi 11.000 – 12.000 de paşi pentru a fi în formă.

Atenţie la calorii. Ghidati-va dupa tabelul de calorii de pe eticheta produselor. Ganditi-va ca o simpla sticla mica de cola contine 100 de calorii. Ca sa nu mai vorbim de una de 500 de ml sau chiar de 2 litri.

Ţineţi propria evidenţă. Fa-ti un jurnal in care sa scrii de cate ori ai facut exercitii fizice, de cate ori si ce anume ai mancat in fiecare zi, si cate kilograme ai in fiecare saptamana. Astfel iti vei monitoriza progresele si vei capata noi motive sa continui.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Vezi şi CURE de slăbire BIZARE, dar eficiente