Alimente controversate pe care ai voie să le incluzi în cura ta de slăbire

Mâncărurile tale preferate pot să te ajute să pierzi în greutate. Cum te apuci de o dietă, începi prin a-ţi interzice anumite alimente. Nu manca pâine sau cartofi că au prea mulţi carbohidraţi. Nu mânca ciocolată că îngraşă. Şi lista continuă. Sună cunoscut?

RomaniaTV.net
27 sept. 2012, 19:54
Alimente controversate pe care ai voie să le incluzi în cura ta de slăbire

Dietele nu trebuie sa fie stricte! De fapt, anumiţi nutriţionişti sunt de părere că interzicerea anumitor alimente poate chiar să dăuneze dietei.

Nu e bine să ţii diete de capul tău, diete despre care ai auzit de la prietene sau ai citit în ziar. Rişti să eviţi exact alimente care pot îmbunătăţi dieta. Apelează la un specialist şi ţine minte că secretul dietelor este să alegi alimente de calitate, bogate în nutrienţi şi să le mănânci cu măsură.

Iată o listă de alimente care sunt interzise în multe diete dar, de fapt, te pot ajuta să slăbeşti.

1. Pâinea – conţine carbohidraţi ce stimulează producerea de serotonină în creier. Ea îţi dă o senzaţie de confort şi satisfacţie. Când nivelul de serotonină este optim te simţi mai calm şi ai mai puţină poftă de mâncare. Când nivelul este scăzut eşti irascibil şi deprimat şi e mai probabil să mănânci mai mult. Consumă pâine cu cereale integrale, seminţe, etc.

2. Pastele – pastele şi orezul sunt bogate în apă – 70% – şi asta te ajută să te simţi sătul mai mult timp. Tot fainoase ca şi pâinea, conţin carbohidraţi ce îmbunătăţesc nivelul de serotonină ce reduce pofta de mâncare. Alege paste integrale la care adaugi pui fript şi legume. Porţia recomandată este de jumătate de cană de paste.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.