Scandal la CCR. Aspazia Cojocaru îl ameninţă cu judecata pe Ion Predescu AUDIO

Judecătorii CCR Aspazia Cojocaru şi Ion Predescu au avut, miercuri, un schimb de replici în spatele uşilor închise, în cadrul şedinţei Curţii, informează România TV. Cojocaru i-a cerut lui Predescu lămuriri în legătură cu declaraţiile făcute de acesta privind votul de marţi, însă acesta ar fi negat că a dat acele declaraţii. Cojocaru îl ameninţă însă pe Predescu că va merge în instanţă dacă se va dovedi că afirmaţiile sale au fost reale. 

RomaniaTV.net
22 aug. 2012, 09:56
Scandal la CCR. Aspazia Cojocaru îl ameninţă cu judecata pe Ion Predescu AUDIO

Aspazia Cojocaru spune că, dacă se va dovedi, că declaraţiile din presă ale lui Ion Predescu sunt reale, va merge în instanţă.

Judecătorul susţine că Ion Predescu a negat că ar fi dat declaraţiile cu pricina, dar a cerut înregistrarea de la publicaţia care le-a prezentat.

„Spune că nu a dat niciun fel de declaraţie. (…)Nu ştiu, scuze sau nu, dar neagă tot timpul. Dacă există o astfel de înregistrare, vă rog să mă credeţi că mă duc până unde trebuie, până în pânzele albe… până în instanţă”, a spus Aspazia Cojocaru, potrivit unei înregistrări audio, difuzată de România TV.

Mai mult, judecătorul a susţinut că prin declaraţia lui Predescu s-ar fi încălcat secretul votului din plenul Curţii.

„Deci, dacă există aşa ceva, dânsul neagă, dar dacă există aşa ceva ne ducem, că jurişti suntem, până unde trebuie”, a subliniat Cojocaru.

Întrebată dacă va cere sancţionarea lui Predescu în plenul Curţii. „Nu ştiu, să vedem, în funcţie de ce găsim. Chiar sunt destul de afectată de povestea asta încât să mai… Asta e situaţia. Dânsul neagă că ar fi dat o astfel de declaraţie, cea din «Gândul». Neagă. Până nu sunt în posesia acelei copii (înregistrări – n.r.), eu pornesc de la prezumţia de bună credinţă, până la proba contrarie”, a mai afirmat Cojocaru.

Judecătorul Ion Predescu a declarat marţi pentru gandul.info că Aspazia Cojocaru a votat pentru invalidarea referendumului. „Aşa a ieşit. Ea, cea de la PSD, a hotărât lucrurile”, a declarat Ion Predescu. „Am luptat şi noi cât am putut. Aşa a ieşit însă. Luaţi datele de la Guvern şi analizaţi-le să vedeţi cât erau de limpezi”, a precizat Ion Predescu.

Aspazia Cojocaru a reacţionat la afirmaţiile lui Predescu şi a declarat că ea „nu vrea să facă puşcărie”.

„Ce înseamnă înclinarea balanţei? E total nejuridic. Dacă s-a stabilit un prag electoral şi acesta nu s-a întrunit, ce să facem acum? Să încălcăm legea? Eu nu pot să fac aşa ceva. (…) Dacă nu s-a atins pragul care-i problema? Eu nu vreau să fac puşcărie, să încalc legea nu pot! Ce înseamnă „Am luptat şi noi cât am putut”?! Transmiteţi-i domnului Predescu să lupte în continuare singur. Eu nu încalc legea!”, a declarat judecătoarea Aspazia Cojocaru pentru EVZ.ro.

Miercuri, înainte de şedinţa CCR, Aspazia Cojocaru, a avut o uşoară ieşire nervoasă, marţi, pe treptele sediului CCR. Asaltată cu întrebări de către reporteri, judecătoarea Cojocaru s-a răstit dând cu mâna la o parte microfoanele. „Nu mă puneţi să ţip aici, nu mă puneţi în situaţii din astea!”, a ridicat aceasta tonul, făcând trimitere la colegul său cu care a avut marţi o dispută prin atacuri în presă: „Întrebaţi-l pe Predescu cine a votat şi cine nu!”