Aspazia Cojocaru: „Nu mă puneţi să ţip aici! Cine nu a auzit de puşcărie a auzit de altceva” VIDEO

Aspazia Cojocaru, judecătoarea Curţii Constituţionale care a înclinat balanţa în votul privind invalidarea referendumului a avut o uşoară ieşire nervoasă, marţi, pe treptele sediului CCR. Asaltată cu întrebări de către reporteri, judecătoarea Cojocaru s-a răstit dând cu mâna la o parte microfoanele. "Nu mă puneţi să ţip aici, nu mă puneţi în situaţii din astea!", a ridicat aceasta tonul, făcând trimitere la colegul său cu care a avut marţi o dispută prin atacuri în presă: "Întrebaţi-l pe Predescu cine a votat şi cine nu!".

RomaniaTV.net
22 aug. 2012, 06:32
Aspazia Cojocaru: „Nu mă puneţi să ţip aici! Cine nu a auzit de puşcărie a auzit de altceva” VIDEO

Judecătoarea a lansat însă un atac şi asupra lui Victor Ponta, fără a-l nominaliza.  „Cei care sunt atât de educaţi şi nu au auzit de puşcărie probabil că au auzit din copilărie de altceva”, a declarat Aspazia Cojocaru, făcând referire la afirmaţiile de marţi seara ale primului-ministru care a precizat că „fiind un om educat” foloseşte termenul de închisoare, nu de puşcărie.

Afirmaţiile Aspaziei Cojocaru au fost făcute cu câteva minute înaintea începerii şedinţei CCR în care ar urma să fie citită decizia de invalidare a referendumului.

Judecătoarea Curţii Constituţionale Aspazia Cojocaru, care a votat pentru invalidarea referendumului, a declarat marţi că ea „nu vrea să facă puşcărie” şi s-a arătat indignată de declaraţia colegului său, Ion Predescu, în care acesta a spus că „ea, cea de la PSD, a hotărât lucrurile” şi „am luptat şi noi cât am putut”.

„Ce înseamnă înclinarea balanţei? E total nejuridic. Dacă s-a stabilit un prag electoral şi acesta nu s-a întrunit, ce să facem acum? Să încălcăm legea? Eu nu pot să fac aşa ceva. (…) Dacă nu s-a atins pragul care-i problema? Eu nu vreau să fac puşcărie, să încalc legea nu pot! Ce înseamnă „Am luptat şi noi cât am putut”?! Transmiteţi-i domnului Predescu să lupte în continuare singur. Eu nu încalc legea!”, a declarat judecătoarea Aspazia Cojocaru pentru EVZ.ro.

Anterior, judecătorul Ion Predescu a declarat pentru gandul.info că Aspazia Cojocaru a votat pentru invalidarea referendumului.

„Aşa a ieşit. Ea, cea de la PSD, a hotărât lucrurile”, a declarat Ion Predescu. „Am luptat şi noi cât am putut. Aşa a ieşit însă. Luaţi datele de la Guvern şi analizaţi-le să vedeţi cât erau de limpezi”, a precizat Ion Predescu.

Judecătorii Curţii Constituţionale s-au reunit miercuri, la ora 10,00, pentru a citi în plen hotărârea privind referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.