Aspazia Cojocaru, judecătorul care a înclinat balanţa în favoarea lui Băsescu

Judecătorii CCR au decis marţi invalidarea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu cu şase voturi la trei. Judecătorul care a înclinat balanţa în favoarea lui Băsescu a fost Aspazia Cojocaru.

RomaniaTV.net
21 aug. 2012, 11:51
Aspazia Cojocaru, judecătorul care a înclinat balanţa în favoarea lui Băsescu

Judecătorul Ion Predescu a confirmat pentru gandul.info că Aspazia Cojocaru a votat pentru invalidarea referendumului.

Alături de aceasta, au mai votat pentru invalidarea referendumului Augustin Zegrean, Petre Lăzăroiu, Mircea Ştefan Minea şi Iulia Antoanella Motoc – toţi din tabăra PDL – Băsescu, dar şi Puskás Valentin Zoltán, propus de UDMR.

Pentru validarea referendumului s-au pronunţat Ion Predescu, Acsinte Gaspar, Tudorel Toader – toţi trei din tabăra USL.

„Aşa a ieşit. Ea, cea de la PSD, a hotărât lucrurile”, a declarat Ion Predescu. „Am luptat şi noi cât am putut. Aşa a ieşit însă. Luaţi datele de la Guvern şi analizaţi-le să vedeţi cât erau de limpezi”, a precizat Ion Predescu.

Judecătoarea Aspazia Cojocaru a avut o reacţie faţă de declaraţia colegului său Ion Predescu, afirmând că ea nu vrea să facă puşcărie şi că nu poate încalca legea.

Curtea Constituţională a decis, marţi, că referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui este INVALID, ceea ce înseamnă că Traian Băsescu se va întoarce la Palatul Cotroceni.

Decizia a fost luată cu şase voturi la trei după o şedinţă care a durat mai puţin de trei ore. Verdictul a fost acordat în cea de-a patra întâlnire a judecătorilor CCR, după trei săptămâni de amânări şi controverse.