Protest în faţa CCR. Oamenii au izbucnit în plâns când au auzit verdictul Curţii VIDEO

Aproximativ 200 de persoane s-au strâns, marţi, în faţa sediului CCR pentru a cere validarea referendumului. Protestul a avut loc în timp ce judecătorii Curţii discutau validarea sau invalidarea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu. După verdictul Curţii, mai mulţi protestatari au izbucnit în plâns.

RomaniaTV.net
21 aug. 2012, 07:00
Protest în faţa CCR. Oamenii au izbucnit în plâns când au auzit verdictul Curţii VIDEO

Protestatarii au venit în faţa sediului Curţii Constituţionale începând cu ora 9.30, ei spunând că vor ca judecătorii constituţionali să valideze referendumul din 29 iulie şi astfel Traian Băsescu să fie demis.

Protestatarii scandează „Validare”, „Nu vă fie frică, şi Băsescu pică”, „Băsescu, trădător”, „Băsescu, nu uita, România nu-i a ta”.

Aceştia au mai multe pancarte cu mesaje împotriva preşedintelui suspendat Traian Băsescu, precum „Marinare nu uita, puşcăria-i casa ta”, „Vrem altfel de preşedinte”, Băsescu suspendat ca Saddam Hussein”. 

„Noi reprezentăm cei 7, 4 milioane de votanţi, am formulat şi o petiţie care a fost înaintată prin care peste 2000 de oameni au semnat şi au recunoscut ca au votat. Aşa ca doamna Codruţa Kovesi poate să facă economie să nu mai trimită procurori în ţară, are deja listele de la noi”, a spus unul dintre protestatari.

După decizia CCR de a invalida referendumul, unii protestatari au izbucnit în plâns, alţii au criticat dur verdictul judecătorilor.

Plâng pentru că-şi bate joc de noi, îşi bate joc de tot poporul. Încă o revoluţie, tot poporul să iasă afară!„, a spus o femeie.

Această Curte Constituţională este o Curte a ruşinii. Suntem mai rău decât în ţările africane„, a adăugat un alt protestatar.

Nu m-aşteptam. A trădat şi Băsescu, a trădat şi CCR-ul, nu se poate, îşi bat joc de popor. Vor răul ţării„, a arătat o altă femeie aflată la protest.

Curtea Constituţională a decis, marţi, că referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui este INVALID, ceea ce înseamnă că Traian Băsescu se va întoarce la Palatul Cotroceni. Decizia a fost luată cu şase voturi la trei după o şedinţă care a durat mai puţin de trei ore. Verdictul a fost acordat în cea de-a patra întâlnire a judecătorilor CCR, după trei săptămâni de amânări şi controverse.

Un protest în faţa CCR a avut loc şi luni. Manifestanţii au cerut judecătorilor Curţii Constituţionale să valideze referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.