Protest în faţa CCR: Manifestanţii au cerut validarea referendumului VIDEO

Protestatarii au cerut judecătorilor Curţii Constituţionale să valideze referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Cei aproximativ 50 de membri ai Sindicatului Cadrelor Militare în Rezervă au scandat  "La puşcărie, Băsescu la puşcărie", "Validare, validare".

RomaniaTV.net
20 aug. 2012, 16:24
Protest în faţa CCR: Manifestanţii au cerut validarea referendumului VIDEO

„Am venit aici să-i aducem aminte tovarăşului Zegrean să aibă grijă ce decizie ia. Decizia corectă nu poate fi decât una singură: 7,4 milioane de oameni au votat pentru demitere”, a spus unul dintre protestatari.

Un altul a spus că protestele vor continua dacă marţi Curtea Constituţională va invalida referendumul. „Vom rămâne aici până vor lua decizia corectă”, a spus acesta.

Întrebaţi dacă manifestaţia lor nu reprezintă o formă de presiune la adresa magistraţilor CCR, protestatarii au negat. „Presiunile le face Băsescu. Asta-i o contrapresiune”, a spus unul dintre ei. „Eu le plătesc salariile şi este normal să le cer socoteală”, a adăugat un alt rezervist.

Judecătorii Curţii Constituţionale se întrunesc marţi, de la ora 10.00, pentru a lua o decizie privind validarea sau invalidarea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu, informează România TV.

Curtea Constituţională a decis săptămâna trecută să devanseze pentru data de 21 august termenul până la care Guvernul să trimită listele electorale permanente.

În şedinţa de marţi, judecătorii vor lua o decizie privind validarea sau invalidarea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu. În acest sens, CCR a admis o solicitare formulată de preşedintele suspendat de preschimbare a termenului şedinţei în care se va lua o hotârâre privind referendumul pentru data de 21 august.

„Plenul Curţii Constituţionale a luat în discuţie cererea de preschimbare a termenului de judecată stabilit pentru examinarea respectării procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României şi confirmarea rezultatelor acestuia, cerere formulată de preşedintele suspendat al României, domnul Traian Băsescu”, preciza săptămâna trecută CCR.

Potrivit Curţii, „în vederea asigurării soluţionării, cu celeritate, a cauzei cu care a fost învestită Curtea Constituţională, pentru a evita prelungirea situaţiei de instabilitate politică care se răsfrânge direct asupra economiei naţionale, în temeiul art.3, art.14 şi art.50 alin.(1) din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, precum şi al art.153 din Codul de procedură civilă, plenul Curţii Constituţionale a dispus preschimbarea termenului de dezbateri acordat în cauză, de la data de 31 august 2012, la data de 21 august 2012”.