CCR: Referendumul a fost INVALIDAT. Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni

Curtea Constituţională a decis, marţi, că referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui este INVALID, ceea ce înseamnă că Traian Băsescu se va întoarce la Palatul Cotroceni. Decizia a fost luată cu şase voturi la trei după o şedinţă care a durat mai puţin de trei ore. Verdictul a fost acordat în cea de-a patra întâlnire a judecătorilor CCR, după trei săptămâni de amânări şi controverse.

RomaniaTV.net
21 aug. 2012, 09:43
CCR: Referendumul a fost INVALIDAT. Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis marţi că referendumul din 29 iulie nu este valid. Decizia luată conform regulamentului cu două treimi din voturi îl aduce din nou pe Traian Băsescu în fruntea statului.

CITEŞTE ŞI CTP: Nu ne aşteaptă nimic bun. Coabitarea nu e posibilă pentru că urmează alegerile din noiembrie

Practic, Băsescu se va întoarce la Cotroceni după şase săptămâni de suspendare.

Imediat după încheierea şedinţei, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat că CCR a constatat că referendumul este valid din punct de vedere al organizării, dar că nu s-a îndeplinit condiţia de cvorum.

„A fost validat referendumul, nu l-am invalidat, referendumul este valid, dar am constatat că nu s-a îndeplinit cvorumul”, a explicat Zegrean.  Preşedintele Curţii Constituţionale a menţionat că preşedintele suspendat, Traian Băsescu, îşi va relua în această situaţie atribuţiile de şef al statului.

„Decizia a fost luată cu majoritatea legală cerută. A fost majoritate calificată. Rezultatul este cel de invalidare. Preşedintele şi comunicatul CCR va lămuri”, a declarat judecătorul Tudorel Toader.

Citirea hotărârii privind referendumul va avea loc miercuri, la ora 10.00, când judecătorii CCR se vor întruni într-o nouă şedinţă.

CITEŞTE ŞI Cezar Preda: Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni, este preşedintele ales până în 2014

CITEŞTE ŞI Protest în faţa CCR. Oamenii au izbucnit în plâns când au auzit verdictul Curţii VIDEO