Prima expoziţie de brand muzeal din România, la Muzeul Naţional Brukenthal, din Sibiu

Cel mai vechi muzeu din România, Muzeul Naţional Brukenthal, va vernisa joi prima expoziţie de brand muzeal din ţara noastră, intitulată "Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu/Hermannstadt - 195 ani de istorie, 5 ani de branding", au anunţat marţi, printr-un comunicat organizatorii, scrie agerpres.ro.

RomaniaTV.net
17 iul. 2012, 19:18
Prima expoziţie de brand muzeal din România, la Muzeul Naţional Brukenthal, din Sibiu

Expoziţia va putea fi vizitată la Palatul Brukenthal până pe 11 august.

Pornind de la realitatea că Muzeul Naţional Brukenthal este primul muzeu deschis pentru public pe teritoriul României de astăzi (1817), expoziţia prezintă căile de comunicare folosite pentru a-l transforma într-un brand  relevant, distinct şi motivator. Astfel, în modulele structurii expoziţionale vor putea fi descoperite aspectele promovării de brand, aşa cum sunt ele oglindite în produsele specifice.

Expoziţia Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu/Hermannstaft – 195 ani de istorie, 5 ani de branding constituie evenimentul din România al proiectului Museum Communicator, în cadrul programului Leonardo da Vinci, la care Muzeul Naţional Brukenthal participă în parteneriat cu Universitatea Sapienza din  Roma, Provincia Ragusa, Muzeul Internaţional al Ceramicii Faenza şi Euro Innovanet (Italia), Muzeul de Istorie ‘Jordan Ivanov’ (Bulgaria), OAKE Associates (Marea Britanie) şi Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu.

Museum Communicator este un proiect de instruire a responsabililor cu comunicarea în muzeu, adresându-se deopotrivă angajaţilor din muzee şi tinerilor în formare.