Pantofi uriaşi din cratiţe la o expoziţie de la Versailles VIDEO

O expunere pe tocuri i-a surprins pe turiştii de la Palatul Versailles. Este vorba de o pereche uriaşă de pantofi care a fost construită din mai multe cratiţe din inox. Lucrarea face parte dintr-o expoziţie de artă contemporană.

RomaniaTV.net
18 iun. 2012, 20:39
Pantofi uriaşi din cratiţe la o expoziţie de la Versailles VIDEO

O pereche uriaşă de pantofi este atracţia principală din celebra Sală a Oglinzilor de la Palatului Versailles. Nu este vorba însă despre pantofii Mariei Antoaneta, ci despre o lucrare de artă contemporană, realizată din zeci de cratiţe. Aceasta este doar una dintre piesele unei expoziţii de artă contemporană care are loc la celebrul castel.

„Ca artist, simt că este nevoie de mai multă artă contemporană aici pentru a arăta că Versailles este viu, şi că putem vorbim despre lucrări contemporane, nu doar despre cele din trecut”, a explicat artista Joana Vasconcelos.

Întreaga expoziţie a fost alcătuită de artista portugheză Joana Vasconcelos. Alte lucrări care atrag atenţia sunt elicopterul din pene de struţ şi decorat cu cristale swarovski şi o inimă imensă făcută din furculiţe de plastic.

„Scopul meu a fost să se integreze cu naturaleţe, dar cu limbaj contemporan, materiale contemporane, materialele din ziua de azi”, a mai declarat Joana Vasconcelos.

Cu această expoziţie, portugheza a devenit cea mai tânără artistă contemporană ale cărei lucrări au fost expuse la Palatul Versailles.