Peste 10.000 de telefoane mobile, descoperite în penitenciarele din România în anul 2012

Peste 10.000 de telefoane mobile au fost găsite în penitenciarele din România în anul 2012. De asemnenea, au fost înregistrate mai bine de 100 de cazuri în care deţinuţii aveau droguri.

25 feb. 2013, 11:08
Peste 10.000 de telefoane mobile, descoperite în penitenciarele din România în anul 2012

Peste 8.500 de telefoane au fost găsite, în 2012, în posesia deţinuţilor din penitenciarele din România, în vreme ce doar 2.000 au fost depistate înainte de a ajunge pe mâinile persoanelor private de libertate.

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor spun că se confruntă cu un adevărat fenomen şi se gândesc la soluţii pentru împiedicarea lui. Ei se gândesc că una dintre ele ar trebui să vină în colaborare cu operatorii de telefonie mobilă care să eliminarea semnalul în zonele cu penitenciare.

Citeşte şi: Trăiesc după gratii, dar sunt vedete pe internet. Ce poze postează deţinuţii români pe Facebook

Îngrijorător este că există angajaţi care sunt dispuşi să primească bani pentru a le furniza deţinuţilor astfel de obiecte, informează România TV. Un număr de 16 angajaţi ai Penitenciarelor au fost deferiţi justiţiei în 2012 pentru că au luat şpagă pentru introducerea acestor telefoane.

Spre exemplu, săptămâna trecută, un agent al Penitenciarului Vaslui a fost prins în flagrant delict când primea mită de la un investigator sub acoperire. Cercetările arată că gardianul primea bani de la apropiaţi ai deţinuţilor pentru a le duce celor din urmă telefoane mobile.