Trăiesc după gratii, dar sunt vedete pe internet. Ce poze postează deţinuţii români pe Facebook

Deţinuţii din Peniteciarul Slobozia se întrec în mesaje pe Facebook. Bărbaţii postează zilnic pe reţeaua de socializare şi pun poze făcute cu colegii de celulă, potrivit România TV.

31 ian. 2013, 08:28
Trăiesc după gratii, dar sunt vedete pe internet. Ce poze postează deţinuţii români pe Facebook

Cu toate că puşcăriaşilor le este interzis dreptul la orice mijloc de comunicare în interiorul penitenciarelor, deţinuţii postează chiar sub ochii gardienilor. Reţeaua de socializare Facebook a ajuns şi în puşcăriile din România. Acesta este singurul mod prin care cei încarceraţi păstrează legătura cu lumea de afară.

Mulţi dintre ei au conturi pe astfel de site-uri, pe care le administrează cu ajutorul telefoanelor mobile, care sunt de asemenea interzise. Ei postează imagini şi mesaje în mod ilegal. Deţinuţii îşi etalează hainele de firmă, tatuajele şi muşchii, pentru a-şi impresiona prietenii de pe Facebook.

Reprezentanţii Penitenciarului Slobozia recunosc că prizonierii socializează ilegal. Ei spun că telefoanele sunt introduse în interiorul instituţiei prin ajutorul rudelor, în timpul vizitelor,acestea fiind ascunse în haine şi alimente. De asemenea, reprezentanţii penitenciarului spun că acesta nu este un caz singular, el fiind prezent în tot mai multe penitenciare din ţară.

În Bucureşti, deţinuţii aflaţi în Arestul Poliţiei Capitalei pot primi telefoane mobile, pentru simplul motiv că scanerul prin care trec pachetele pentru deţinuţi e stricat de mai multe luni.

În luna decembrie a anului trecut, Guvernul a aprobat o lege prin care deţinuţii vor avea dreptul la comunicare online. În momentul în care legea va intra în vigoare, ei vor putea face acest lucru în mod legal.