Agent de penitenciar, prins luând MITĂ pentru a introduce un telefon mobil în unitate

Un agent al Penitenciarului Vaslui a fost prins în flagrant delict când primea mită de la un investigator sub acoperire. Cercetările arată că gardianul primea bani de la apropiaţi ai deţinuţilor pentru a le duce celor din urmă telefoane mobile.

21 feb. 2013, 19:50
Agent de penitenciar, prins luând MITĂ pentru a introduce un telefon mobil în unitate

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA)-Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Vaslui, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au prins în flagrant delict un agent de penitenciar la Penitenciarul Vaslui, în timp ce primea drept mită suma de 500 de lei de la un investigator sub acoperire.

Gardianul primea de la persoanele încarcerate un număr de telefon mobil pe care, ulterior, îl accesa şi stabilea o întâlnire cu persoanele apropiate deţinutului. În urma întâlnirii dintre gardian şi cunoştinţa persoanei încarcerate, acesta primea bunurile, precum şi o sumă de bani ce reprezenta contravaloarea serviciilor prestate. Sumele de bani erau cuprinse între 300 şi 500 de lei, iar după primirea acestora, agentul introducea in penitenciar telefoanele mobile care ajungeau în cele din urmă la deţinut.

Miercuri, agentul de penitenciar l-a contactat pe investigatorul sub acoperire şi i-a solicitat să se întâlnească într-o piaţă din Vaslui, ocazie cu care a primit de la acesta suma de 500 lei şi un telefon mobil.

Ulterior, un procuror a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, pe numele gardianului, acuzat de luare de mită, şi a prezentat instanţei o propunere de arestare preventivă, fiind dispusă măsura interdicţiei de părăsire a localităţii pe 30 de zile, scrie Mediafax.

Flagrantul a fost organizat după ce ofiţerii SJA Vaslui s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că agentul de penitenciar primeşte diferite sume de bani de la apropiaţii persoanelor încarcerate, în schimbul introducerii în incinta penitenciarului a unor bunuri, printre care şi telefoane mobile.