Detalii şocante din cazul bancherilor evazionişti: Interlopul Genică Boerică, partener cu Mihai Stan

Potrivit anchetatorilor, bancherii evazinisti erau parteneri cu interlopi foarte cunoscuţi din Călăraşi, printre aceştia numărându-se şi temutul mafiot, Genică Boerică, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
16 nov. 2012, 10:57
Detalii şocante din cazul bancherilor evazionişti: Interlopul Genică Boerică, partener cu Mihai Stan

Procurorii au descoperit faptul că Genică Boerică făcea afaceri cu unul dintre liderii reţelei, Mihai Stan, arestat şi el în dosarul bancherilor evazionişti.

Mihai Stan achiziţiona utilaje agricole în leasing. Acelaşi lucru l-a făcut şi genică Boerică, reuşind performanţa de a cumpăra de două ori în acelaşi zi acelaşi utilaj agricol.

Mihai Stan a fost arestat preventiv în dosarul bancherilor, fiind acuzat că şi-a făcut relaţii la nivel înalt pentru a reuşi să obţină mai multe credite bancare cu documente false.

Zece persoane dintre cele pentru care procurorii au cerut arestarea în acest dosar se află vineri în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti care va decide dacă acuzaţii îşi vor petrece sau nu următoarele 29 de zile în spatele gratiilor. Aceştia sunt cercetaţi pentru că au făcut afaceri cu nume grele din sistemul bancar românesc în sensul că le-au permis acestora să devină coproprietari pe casele pe care le aveau, case care au fost ulterior supraevaluate şi astfel au reuşit persoane care nu aveau nicio legătură cu sistemul bancar să obţină credite bancare cu documente false.