Genică Boerică, condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare cu executare

Omul de afaceri craiovean Genică Boerică a fost condamnat, marţi, de magistraţii Tribunalului Dolj, la şapte ani şi şase luni de închisoare cu executare într-un dosar privind o rambursare ilegală de TVA de 1,1 milioane de lei, decizia instanţei nefiind definitivă, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
22 mai 2012, 11:36
Genică Boerică, condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare cu executare

Genică Boerică a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare cu executare, el fiind acuzat de delapidare, înşelăciune şi evaziune fiscală.

Decizia nu este definitivă şi irevocabilă, poate fi atacată cu apel la Curtea de apel Craiova. Decizia în care instanţa l-a condamnat pe Genică Boerică la şapte ani şi şase luni de închisoare cu executare a fost dată marţi după amiază, de către tribunalul Dolj. Jenică Boerică este cercetat cu alţi doi bărbaţi într-un dosar de rambursări ilegale de TVA. Potrivit anchetatorilor aceştia au prejudiciat bugetul statului cu peste un milion de lei.

Potrivit Poliţiei Române, în cursul anului 2004, omul de afaceri Genică Boerică, împreună cu alte două persoane Radu Drăgan (28 de ani, din Bucureşti) şi Aurel Dorian Prie (40 de ani, din Craiova), au constituit un grup infracţional organizat şi au întocmit documente fictive de vânzare-cumpărare a unei plantaţii de viţă-de-vie, în suprafaţă de 25 de hectare, aparţinând unei ferme din judeţul Mehedinţi, în valoare de 6,98 milioane de lei. Pe baza acestor documente, cei trei au solicitat şi obţinut, de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj, o rambursare ilegală de TVA, în valoare de 1,12 milioane de lei, sumă ce a fost virată în contul unei societăţi comerciale din Craiova, administrată de Drăgan Radu.

Anchetatorii au mai stabilit că din cei 1,1 milioane de lei, 270.000 de lei au fost folosiţi de Genică Boerică la lucrările de renovare şi îmbunătăţire a vilei proprii din Poiana Braşov, 600.000 de lei au fost transferaţi în contul unei societăţi din Bucureşti administrate de Radu Drăgan, societate care era folosită uzual pentru spălarea banilor proveniţi din afaceri ilicite, iar 100.000 de lei i-a revenit lui Aurel Prie.