Gruparea bancherilor, ţepuită chiar de fratele unuia dintre lideri

Gruparea bancherilor a căzut lovită din interior. Unul dintre romii de la Sinteşti, puşi să ia un credit cu acte false pentru liderii reţelei de bancheri, şi-a înscenat propriul jaf şi a vrut să rămână el cu banii. El este chiar fratele unuia dintre liderii reţelei, Mihai Stan, cel care a fost iniţial de negăsit.

RomaniaTV.net
03 nov. 2012, 09:51
Gruparea bancherilor, ţepuită chiar de fratele unuia dintre lideri

Liderii reţelei au fost ţepuiţi chiar de fratele lui Mihai Stan. În iunie 2011, Toma Ion a pus la cale propriul jaf, ca în filmele poliţiste de la Hollywood. După ce a ieşit din banca unde încasase un credit cu acte false, Toma Ion s-a dat jefuit la drumul mare. El trebuia să încaseze 4,2 milioane de lei de la BRD şi să ducă banii vicepreşedintelui băncii, Claudiu Cercel şi lui Dragoş Diaconescu, generalul DIE, personaje cheie în dosar. Numai că nu a ajuns niciodată cu banii la ei.

Toma Ion le-a povestit poliţiştilor în iunie 2011 că, imediat ce a plecat de la bancă, a fost prădat pe centura Capitalei. Două maşini l-ar fi încolţit, patru mascaţi au coborât şi l-au ameninţat cu pistoalele şi au fugit cu 200.000 de euro.

Deşi fusese păgubit, Toma Ion nu a vrut să colaboreze cu poliţiştii şi a refuzat testul cu detectorul de minciuni. Ghinionul lui a fost că nici şefii reţelei, nici poliţiştii nu s-au lăsat păcăliţi. Anchetatorii de la DIICOT au mers pe firul creditului luat de la bancă şi au adunat astfel noi probe care i-au incriminat pe fostul general Dragoş Diaconescu şi pe vicepreşedintele BRD, Claudiu Cercel.