Cauze nebănuite ale durerilor de spate

Nu este om pe lume pe care sa nu-l fi durut vreodata spatele. Dacă cele mai frecvente cauze ale acestor dureri sâcâitoare sunt poziţia incorectă de somn sau mişcările bruşte, există şi motive pe care puţini le-ar bănui.

RomaniaTV.net
05 ian. 2013, 09:42
Cauze nebănuite ale durerilor de spate

Durerile de spate sunt, de cele mai multe ori, sâcâitoare şi persistente. Cauzele lor sunt dintre cele mai variate, unele chiar greu de conceput.

1. Scaunul de birou

Nu va ganditi ca un scaun ergonomic, care costa o gramada de bani, va va scuti de probleme de sanatate. Indiferent de modul in care este construit, daca stai pe scaun toata ziua, fara nici un pic de pauza, efectele nocive sunt aceleasi: se dimineaza cantitatea de sange catre discurile intervertebrale, ceea ce duce la uzarea acestora. In plus, statul pe scaun pune cu 30 la suta mai multa presiune pe coloana vertebrala decat mersul sau statul in picioare. Tocmai de aceea este recomandat ca la fiecare ora petrecuta la birou sa faceti o pauza de cateva minute, in care sa faceti cativa pasi. De asemenea, evitati sa stati cocosati, reglati-va spatarul astfel incat acesta sa fie usor inclinat pe spate, iar talpile trebuie tinute pe podea.

CITEŞTE ŞI: Remedii naturale pentru durerile de spate

2. Pantofii nepotriviti

La acest capitol doamnele sunt mai afectate decat barbatii pentru ca ele obisnuiesc sa poarte tocuri. Astfel, ele nu pasesc asa cum este natural, intai cu calcaiul, ci cu varful piciorului, ceea ce suprasolicita genunchii, soldurile si spatele. In plus, pantofii cu toc muta centrul de greutate al corpului, ceea ce inseamna ca masa corporala nu va fi suportata uniform de coloana vertebrala. Alte incaltari cu probleme sunt pantofii decupati, care nu sustin calcaiul, iar acesta se poate deplasa dintr-o parte in alta.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro