Remedii naturale pentru durerile de spate

Din păcate, tot mai multe mame suferă de dureri de spate, fie acute, care apar brusc şi-ţi taie genunchii, fie jene, înţepături sau dureri suportabile, dar care tind să se prelungească. Studiile arată că din cauză că bebeluşii din ultimii ani sunt tot mai dezvoltaţi fizic şi grei, proaspetele mame sunt categoria cea mai nouă în care durerile de spate sunt o problemă tot mai mare.

RomaniaTV.net
07 oct. 2012, 09:29
Remedii naturale pentru durerile de spate

Orele lungi petrecute cu bebeluşul în braţe, zecile de dăţi când îl ridici în braţe, zecile de ocazii când te apleci să-l pui sau să-l iei din pătuţ, toate acestea ajung să-ţi afecteze coloana, iar faptul că cel mic devine tot mai greu tinde să agraveze problema.

Experţii Prevention.com prezintă câteva remedii uşoare, ne-medicamentoase, care să îţi mai aline durerea de spate.

1. Mişcarea

Contrar ideii că dacă te doare spatele trebuie să zaci în pat, un studiu făcut de Universitatea din Texas a arătat că pacienţii care au făcut mişcare şi-au revenit mult mai repede decât cei care nu s-au mişcat din pat. Aşadar, după o zi, două de stat la orizontală începe să faci exerciţii cardio uşoare, precum plimbatul, mersul pe bicicleta medicală sau înotul. Exerciţiile cardio măresc fluxul sanguin din zona dureroasă şi ajută astfel la vindecare. Începe uşurel şi treptat, încearcă să revii la programul tău normal. Ai grijă să te opreşti când simţi că începe iar să te doară spatele sau se acutizează durerea.

2. Gheaţa

Cea mai bună metodă să diminuezi substanţial o durere de spate acută, survenită brusc, e să pui gheaţă pe zona cu pricina în cel mai scurt timp. Gheaţa va reduce inflamaţia, însă nu o pune direct pe piele, ci înfăşoar-o într-un prosop şi astfel poţi să şi masezi zona cu prosopul plin cu gheaţă. Ţine gheaţa acolo câte 15 minute la fiecare oră.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Vezi şi Exerciţii pentru spate: Sfaturi ca să ai un spate drept