A făcut istorie cu IRIS: Minculescu, un veteran al muzicii rock, greu încercat de o boală ereditară

Zvonurile potrivit cărora Cristi Minculescu ar vrea să se retragă din trupa Iris au început să circule încă din anul 2011. Se pare că artistul ar trebui să facă un nou transplant, de rinichi de data aceasta, în Germania.

RomaniaTV.net
28 aug. 2012, 10:59
A făcut istorie cu IRIS: Minculescu, un veteran al muzicii rock, greu încercat de o boală ereditară

Cristi Minculescu a mai suferit un transplant, de ficat, pe 24 martie 2009, în Germania. Medicii care au participat la operaţie au fost surprinşi de structura particulară a ficatului acestuia, care avea aproape 20 de kilograme şi multe chisturi. Soţia lui Cristi Minculescu a fost cea care i-a donat o parte din ficatul său lui Cristi Minculescu.

Cristi Minculescu suferă de o boală ereditară, polichistică hepato-renală, moştenită de la tatăl său. Această boală se caracterizează prin apariţia în ficat şi rinichi a unor chisturi, care evoluează şi care pot duce la afectarea funcţiilor organelor.

După transplantul de ficat suferit în 2009, pe 6 iunie al aceluiaşi an, Iris şi-a făcut prima apariţie la Romanian Music Awards, pentru a fi recompensată cu Most Wanted Award. Acesta a fost un preambul pentru megaconcertul de revenire susţinut pe 8 octombrie 2009, la Sala Polivalentă în Capitală, în faţa a peste 7.000 de persoane. Cu ocazia acestui spectacol a fost lansată şi „Integrala Iris”, un box set cuprinzând întreaga discografie a trupei.

Anul 2010 a însemnat lansarea albumului Iris „12 Porţi”, marcată printr-un concert la Sala Palatului din Bucureşti.

CITEŞTE ŞI: Fanii IRIS vor să-l convingă pe Minculescu să nu părăsească Iris

Marţi, 28 august, pe pagina de Facebook a artiştilor s-a anunţat că Minculescu va părăsi Iris, fiind înlocuit, din data de 3 septembrie a acestui an, de Toni Şeicărescu.

Liderul formatiei, Nelu Dumitrescu, a spus: „E trist că se întâmplă aşa ceva, când pierzi un coleg de formaţie. Cristi a spus că nu mai vrea să cânte cu noi pentru că nu-i mai convine cât câştigă în România. Dar Iris e mai mult decât un grup rock, e un simbol al rockului din Romania şi de aceea va merge mai departe. Cu Tony Şeicărescu vom înregistra, cât de curând, o piesă nouă şi până la anul, un nou album. Oricum, Iris merge mai departe!”.

CITEŞTE ŞI: Ce spun artiştii români despre despărţirea lui Cristi Minculescu de Iris