Artiştii, despre despărţirea lui Minculescu de Iris: Sperăm că se va răzgândi

Soprana Felicia Filip, care are o strânsă colaborare de mulţi ani cu trupa Iris, crede că Cristi Minculescu are nevoie de un respiro şi are convingerea că acesta va reveni în muzică. Şi Călin Goia, solistul trupei Voltaj, speră ca Minculescu să revină asupra deciziei sale, aşa cum a mai făcut-o în trecut.

RomaniaTV.net
28 aug. 2012, 10:15
Artiştii, despre despărţirea lui Minculescu de Iris: Sperăm că se va răzgândi

Soprana Felicia Filip, care are o strânsă colaborare de mulţi ani cu trupa Iris, a declarat, marţi, că ea crede că, după parcursul uluitor al carierei şi încercările din viaţa sa, Cristi Minculescu are nevoie de un respiro binemeritat şi are convingerea că acesta va reveni în muzică.

Numindu-l pe Cristi Minculescu „o mare voce a rockului internaţional”, Felicia Filip a menţionat că a „trăit momente artistice unice” cântând alături de acesta.

„Cred că după acest uluitor parcurs şi întâmplările din viaţa lui, are nevoie de un respiro binemeritat, trebuie să îşi reîncarce bateriile sufletului şi eu am convingerea că el va reveni – şi mai strălucitor”, a spus Felicia Filip.

Ea a declarat că este important ca fanii să respecte alegerea lui Minculescu, chiar dacă nu o înţeleg şi li se pare că îi nedreptăţeşte, şi să asculte ce are de spus trupa, care cu siguranţă a luat această decizie cu mare greutate.

Întrebată dacă va colabora în continuare cu Iris, Felicia Filip a precizat că se consideră „un membru al formaţiei” cu care va continua colaborarea. „Într-o familie se pot întâmpla multe lucruri, dar familia merge mai departe, fără a comenta în afară”, a mai spus soprana. 

Călin Goia, solistul trupei Voltaj, a declarat că a considerat întotdeauna că „Iris este de fapt Cristi Minculescu”, precizând că speră ca Minculescu să revină asupra deciziei sale, aşa cum a mai făcut-o în trecut.

„Eu am considerat întotdeauna că Iris este de fapt Cristi Minculescu. El a mai avut două plecări şi s-a întors. Este foarte posibil să se întoarcă şi acum. Dacă s-ar retrage definitiv, ar fi o mare pierdere pentru muzica românească. Eu sunt un mare fan al lui şi sper să-l văd în continuare pe scenă. Cred că este foarte posibil să revină asupra deciziei sale”, a declarat Călin Goia.

„Eu nu văd însă Iris fără Cristi Minculescu, aşa cum nu văd Queen fără Freddy Mercury, ca să fac o analogie internaţională”, a mai spus Călin Goia.

Nelu Dumitrescu, bateristul Iris, a declarat, marţi, că decizia lui Cristi Minculescu de a părăsi trupa i-a uimit pe toţi membrii formaţiei şi că motivaţia solistului este aceea că nu este mulţumit de cât câştigă în România.

În ceea ce priveşte cooptarea lui Toni Şeicărescu ca solist al Iris, Călin Goia a spus că este normal ca membrii trupei să încerce să continue drumul fără Cristi Minculescu. „Dar nu va mai fi acelaşi lucru nici pe departe, cu toate că Toni Şeicărescu este o voce foarte bună, un solist extraordinar”, a comentat Goia.

El a amintit, totodată, că „o plecare de genul acesta” a lui Cristi Minculescu a dus la înfiinţarea formaţiei Voltaj. Cristi Minculescu şi chitaristul Adrian Ilie au plecat de la Iris şi au înfiinţat în 1982 trupa Voltaj.

„A durat şase luni (în formula cu Minculescu şi Ilie, n.r.), dar geneza Voltaj este legată de Cristi Minculescu, de o plecare a lui de la Iris”, a mai spus Călin Goia.