8 lucruri ridicole pe care le-a făcut Putin de-a lungul carierei pentru popularitate FOTO&VIDEO

Când ești un politician autoritar care a guvernat Rusia mai mult de un deceniu, trebuie să munceşti din greu pentru a ține pasul cu imaginea de "tip dur". Metodele folosite de Vladimir Putin pentru a-şi menţine acest statut sunt extreme şi ridicole în acelaşi timp. Putin se angajează într-o mulțime de cascadorii ciudate pentru publicitate, și fiecare necesită un amestec distinct de adrenalină și dramatism.

13 feb. 2013, 08:50

1. Îi ajută pe ruşi să facă mai mulţi copii

Obsedat de faptul că ruşii trebuie să facă mai mulţi copii, preşedintele Vladimir Putin a dat un nou impuls campaniei sale de creştere „planificată” a natalităţii. Cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor, liderul de la Kremlin a invitat celebra formaţie de muzică R&B a anilor ’90, Boyz II Men, să îi stimuleze pe ruşi să se reproducă, potrivit The Week.

Campania de creştere a fertilităţii în Rusia iniţiată de preşedintele Putin are în vedere să convingă fiecare familie din Rusia să facă cel puţin trei copii.

2. A călărit la bustul gol

În timp ce ocaziile de a-l vedea pe Obama la bustul gol sunt rare, spre inexistente, Putin îşi etalează pieptul  cu mândrie de fiecare dată când are ocazia.  Poate că exemplul cel mai celebru este din 2009, atunci când Putin a făcut o excursie în Siberia și fotografii l-au „surprins” aprinzând un foc, înotând într-un lac îngheţat şi călărind la bustul gol.

3. A împuşcat balene, a eliberat leoparzi şi a îmbrăţişat un urs polar

În 2011, Putin a dovedit mass-mediei că isprăvile sale de rezistență sunt egalate doar de tandreţea sa pentru animale (în special cele mari, cu potențial letal) și pasiunea sa pentru descoperirile ştiinţifice. Putin a început primăvara anului 2010 prin montarea unui dispozitiv de urmărire pe un urs polar tranchilizat și oferindu-i animalului o îmbrățișare, în timpul unei excursii la Arctic. În luna mai, Putin a eliberat simbolic un leopard închis într-o cușcă în sălbăticie. El a încheiat anul cu o plimbare într-o barcă cu motor de unde a tras cu o arbaletă cu săgeți (inofensive) într-o balenă gri, în scopul de a colecta mostre de piele de la mamifere pentru cercetare științifică.

4. A „salvat” o echipă TV din ghearele unui tigru

În timpul unei călătorii în 2008 în rezervaţia Ussuri din Siberia, Putin și o echipă de filmare au vrut să arunce o privire mai atentă asupra unui tigru siberian. Atunci când unul dintre prădătorii de temut a scăpat dintr-o capcană, conform relatărilor,  și s-a repezit la echipa de filmare, Putin a fost foarte rapid şi a tras în tigru cu un pistol tranchilizant, şi a salvat, prin urmare, echipa de televiziune din fălcile mortale ale felinei. A fost o acțiune măreaţă și simbolică, care nu a fost, din păcate, surprinsă pe camerele de filmat.

5. Le-a arătat cocorilor siberieni unde să migreze

Într-una dintre cele mai amuzante isprăvi ale preşedintelui rus, acesta a zburat alături de un grup de cocori pentru a le arăta drumul către ţările calde. Îmbrăcat într-un costum de aviator alb, Putin a urmărit păsările cu deltaplanul.

Păsările au fost crescute în captivitate, iar preşedintele rus a vrut astfel să le familiarizeze cu traseele de migrare. Gestul său face parte dintr-un proiect mai amplu menit să salveze specia cocorilor siberieni – care e pe cale de dispariţie.

6. A descoperit o amforă antică pe fundul Mării Negre

Probabil cea mai ridicolă şi evidentă capcană publicitară a cărui protagonist a fost Putin a venit la sfârșitul anului 2011, când acesta a plecat într-o expediție de scufundări în Marea Neagră și a ieşit la suprafaţă ţinând în mâini fragmente de ceramică ce proveneau, susţinea acesta, din ulcioare din Grecia antică. Afirmația lui Putin „băieți, le-am găsit” s-a  prăbușit repede după ce criticii au subliniat că probabilitatea ca o comoară să rămână la vedere pentru mai mult de 2500 ani pare destul de subțire. Câteva luni mai târziu, un purtător de cuvânt a recunoscut că totul a fost o farsă, iar fragmentele au fost plantate acolo.

7. A cântat „Blueberry Hill”

În timpul unui eveniment de caritate în Sankt Petersburg, în 2010, liderul rus a apărut pe scenă pentru cânta  classicul „Blueberry Hill” al lui Fats Domino pentru o audiență selectă, care a inclus celebrități americane ca Sharon Stone și Kevin Costner. În timp ce performanţa nu a fost uluitoare, Putin a nimerit toate notele, și interpretarea lui a devenit instantaneu un hit viral.

8. Mai are un dan şi ajunge mare maestru în judo

Preşedintele rus Vladimir Putin a primit în 2012 încă un dan la centura de judo, intrând astfel în elita acestui sport. El are opt dani şi se află la un pas de a deveni mare maestru.

Federaţia Internaţională a explicat într-un comunicat că liderul de la Kremlin este un simbol al valorilor promovate de judo şi un ambasador desăvârşit al acestei discipline.