Nouă angajaţi ai CFR Călători au fost reţinuţi

Nouă angajaţi ai CFR Călători - Regionala Braşov au fost reţinuţi şi vor fi duşi la instanţă cu propunere de arestare preventivă. În paralel, audierile continuă la Parchetul din Braşov. În total, 200 de angajaţi ai CFR călători sunt anchetaţi. Printre ei, 16 inspectori şi patru directori. Şeful de la CFR călători nu exclude ca multi dintre cei anchetaţi să fie suspendaţi din funcţie. Totodată recunoaşte că blatul în trenurile din România este o practică des întâlnită.

RomaniaTV.net
25 oct. 2012, 10:36
Nouă angajaţi ai CFR Călători au fost reţinuţi

Cei nouă angajaţi ai CFR Călători Braşov au fost reţinuţi de către procurorii Parchetului Tribunalului Braşov pentru luare şi dare de mită şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului Braşov, procuror Alina Popescu, cele nouă persoane pe numele cărora au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore sunt controlori de tren sau revizori de la Regionala CFR Călători Braşov, scrie Mediafax.

„Conductorii de tren luau bani de la călătorii care circulau fără bilet. Le cereau bani pentru a nu le întocmi acte premergătoare contavenţiei la regimul circulaţiei pe calea ferată, aşa cum prevede legea. Ulterior, pentru a-şi putea desfăşura în continuare acest gen de activitate dădeau o parte din banii primiţi mai departe către superiori, iar la rândul lor aceştia îi dădeau mai departe mai sus, până la nivelul revizorilor”, a spus Popescu.

Prejudiciul estimat în perioada vizată de anchetă, respectiv un an şi jumătate, este de aproximativ 200 de milioane de lei.

„Acest prejudiciu poate să exprime contravaloarea tuturor tichetelor de transport care ar fi trebuit să fie încasate de conductorii de tren şi nu au fost, raportat la perioada de un an şi jumătate de când au fost făcute cercetările”, a precizat procurorul.

Infracţiunile vizate în acest dosar sunt luare de mită, dare de mită, asociere în vederea de săvârşire de infracţiuni şi divulgarea de informaţii nedestinate publicităţii în vederea obţinerii unui folos material.

„Toate aceste infracţiuni sunt investigate într-un dosar de anvergură instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov în care investigaţiile durează de aproximativ un an şi jumătate. Au fost folosite tehnici speciale de investigare pentru documentarea unei activităţi infracţionale desfăşurate într-o scară ierarhică de la nivelul conductori de tren, şef de tren, inspector şi revizor de specialitate. Au fost folosite tehnici speciale de investigare, avem imagini ambinetale surprinse cu ocazia investigaţiilor făcute cu investigstori sub acoperire „, a mai spus procurorul de la Parchetul Tribunalului Braşov.

Transferul banilor de la conductori către superiorii lor se făcea în toaletele trenurilor, iar mai departe, la Bucureşti, banii erau predaţi prin intermediul chioşcurilor de ziare sau de băuturi răcoritoare de pe peronul Gării de Nord, unde lucrau şi rude ale angajaţilor CFR Călători.

„Locaţiile unde să făcea tranzitul de bani pot fi şi acestea. Destinatarii finali ai banilor urmează să fie stabiliţi clar în cursul investigaţiilor. Posibil să fie şi rudele celor implicaţi, nu pot infirma”, a mai afirmat reprezentantul Parchetului.

Aproximativ 200 de angajaţi al CFR Călători, printre care controlori şi şefi de tren bănuiţi de luare şi dare de mită, au fost ridicaţi de poliţişti de la mai multe regionale şi duşi la audieri la Braşov. Angajaţii sunt cercetaţi pentru că făceau parte dintr-o reţea care aduna şpaga primită în trenuri de la călători. Alături de controlori, au fost ridicaţi patru directori şi 16 inspectori din CFR.

Potrivit directorului CFR Călători, Ştefan Roşeanu, aproximativ 30% dintre călători circulă fără bilet, iar pierderile sunt de 100-150 milioane de lei anual. Ştefan Roşeanu a spus că ancheta Parchetului vizează suspiciuni în cazul călătoriilor fără bilet, fiind desfăşurată la nivel naţional în cazul structurilor CFR Călători.

În paralel cu ancheta judiciară, CFR va desfăşura propria anchetă ce ar putea duce la sancţiuni severe. „Vom aplica şi noi dispoziţiile interne. Se va ajunge până la suspendare, normal sau desfacerea contractelor de muncă”, a declarat Roşeanu.

Conform unor informaţii prezentate de România TV, şefii Corpului de Control din minister ştiau de practica endemică a luării de mită în trenuri, însă nu au fost luate măsuri disciplinare.