Weekend negru pe şoselele României: Zeci de accidente, şoferi inconştienţi sau băuţi

Weekend infernal pe şosele. Au fost cele mai negre zile în trafic, din istoria Poliţiei Române. Zeci de oameni au murit sau au ajuns în stare gravă la spital. În cele mai multe accidente, şoferii conduceau nebuneşte, mulţi erau şi băuţi.

RomaniaTV.net
12 aug. 2012, 15:30
Weekend negru pe şoselele României: Zeci de accidente, şoferi inconştienţi sau băuţi

Un accident grav a avut loc, sâmbătă, pe DN1, în apropiere de Bucureşti. Patru maşini au fost avariate, iar doi dintre ocupanţii autoturismelor au fost transportaţi în stare gravă, la spital. Printre şoferii implicaţi în accident s-a numărat şi preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos. Timp de mai bine de o oră circulaţia pe DN1 a fost blocată din cauza accidentului.

Un jandarm care consumase băuturi alcoolice înainte să se urce la volan a provocat un grav accident rutier, în Caraş-Severin, în urma căruia o persoană a murit.

Zece persoane au ajuns la spital după ce microbuzul cu care mergeau a derapat pe câmp şi s-a răsturnat. Accidentul s-a produs în judeţul Suceava. Şapte persoane sunt în stare gravă, printre acestea trei copii, o femeie însărcinată şi şoferul microbuzului.

Cinci tineri, două fete şi trei băieţi, cu vârste cuprise între 20 şi 25 de ani, au fost transportaţi la spital, sâmbătă noapte, în urma unui accident produs în judeţul Giurgiu, după ce autoturismul în care se aflau a lovit un cap de pod şi s-a răsturnat.

Caz cutremurător în Teleorman. Doi tineri îndrăgostiţi şi-au pierdut viaţa după ce au fost spulberaţi de pe marginea drumului de o maşină de lux, care gonea, potrivit martorilor, cu viteză foarte mare. Accidentul s-a petrecut în comuna Suhaia. Ambii tineri au murit pe loc. Şoferul, un tânăr de 20 de ani, era băut şi voia să testeze „cât de mult duce” maşina.

Un şofer a intrat cu maşina pe contrasens şi a lovit în plin o fată care mergea pe marginea drumului. S-a întâmplat în Lugoj. Nu i-a acordat primul ajutor, ba mai mult, a lăsat-o fără suflare şi a fugit. Femeia a fost găsită de un trecător care anunţat autortăţile. În cele din urmă şoferul s-a predat singur la poliţie, iar acum este cercetat atât pentru omor, cât şi pentru fugă de la locul accidentului.

O persoană a murit şi alte patru au fost grav rănite, duminică după-amiază, în urma unui accident rutier produs pe E85, între municipiul Focşani şi localitatea Garoafa, şi în care au fost implicate trei maşini.

Patru persoane au fost rănite, duminică după-amiază, în urma unui accident care a avut loc pe DN 17, în localitatea Josenii Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, după ce două maşini s-au ciocnit.

Trei persoane au fost rănite, duminică, în urma unui accident care a avut loc pe DN 66, la ieşirea din Petroşani spre Deva, după ce două autoturisme s-au ciocnit, iar unul dintre acestea a izbit o a treia maşină, traficul fiind blocat pe ambele sensuri.

La Mioveni, o persoană a murit şi alte două au ajuns la spital, după ce maşina în care se aflau s-a izbit violent de un cap de pod şi de un stâlp de electricitate.

Un bărbat în vârstă de 53 de ani a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgenţă din Bârlad, după ce a fost lovit de o maşină al cărei şofer băut a părăsit locul accidentului, apoi a abandonat autoturismul pe o stradă din oraş. Şoferul nu a oprit să-i acorde bărbatului primul ajutor şi nici nu a sunat la numărul de urgenţă 112, ci a părăsit locul accidentului, apoi a abandonat autoturismul într-un cartier mărginaş din Bârlad.

Cel mai grav accident din această săptămână a avut loc joi, la Tulcea. Opt persoane au murit, iar alte şapte sunt la spital în stare gravă. Tragedia a fost provocată de un tânăr fără permis.