Accident grav pe DN1, între Bucureşti şi Otopeni VIDEO

Un accident grav a avut loc, sâmbătă, pe DN1, în apropiere de Bucureşti. Patru maşini au fost avariate, iar doi dintre ocupanţii autoturismelor au fost transportaţi în stare gravă, la spital. Printre şoferii implicaţi în accident s-a numărat şi preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos. Timp de mai bine de o oră circulaţia pe DN1 a fost blocată din cauza accidentului.

RomaniaTV.net
11 aug. 2012, 12:20

Şoferul unui BMW, care circula pe sensul dinspre Ploieşti spre Bucureşti, a derapat din cauza carosabilului umed, maşina condusă de el a sărit peste bordura care desparte cele două sensuri de mers pe DN1 şi a lovit două autoturisme. Două persoane au fost rănite.

„Din primele cercetări rezultă că şoferul autoturismului BMW, care circula dinspre Otopeni spre Bucureşti, nu a adaptat viteza la condiţiile meteo. A pătruns pe sensul opus de circulaţie unde a lovit două autoturisme care circulau regulamentar. Din accident a rezultat rănirea a două persoane”, a declarat reprezentantul politiei. 

Şoferul BMW-ului a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. „Circulam toţi în coloană şi odată a început să-mi plece uşor în dreapta. Şi a sărit pe contrasens, am luat bordura, unul m-a evitat şi unul care era în spatele lui nu m-a văzut, că a intrat direct în mine, în lateral şi m-a aruncat. Era ud fleaşcă. Unul din spate nu a mai putut să evite şi a intrat şi el uşor şi asta a fost. Nu aveai cum să fugi, că mergeam toţi în coloană”, a spus tânărul care a provocat accidentul.

„Circulam în coloană, ieşeam din Bucureşti, era trafic foarte mare şi dintr-o dată ne-am trezit pe sensul nostru cu o maşină în zbor. Presupun că avea viteză, ploua, presupun că avea şi tracţiune pe spate. Este inadmisibil”, a spus preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, a cărui maşină se afla chiar în spatele autoturismului care a fost cel mai grav avariat în accident.