Viitură în judeţul Vâlcea. 2.800 de oameni sunt izolaţi VIDEO

Ploile abundente fac ravagii în judeţul Vâlcea, unde 2.800 de oameni sunt izolaţi în urma precipitaţiilor căzute în ultimele zile, informează România TV.

RomaniaTV.net
28 mai 2012, 05:45
Viitură în judeţul Vâlcea. 2.800 de oameni sunt izolaţi VIDEO

O viitură a distrus un pod şi un drum în judeţul Vâlcea, iar 2.800 de oameni din comuna Muereasca au rămas izolaţi de restul lumii.

În noaptea de duminică spre luni, drumul judeţean 658, din comuna Muereasca, a fost rupt de viitura de pe râul cu acelaşi nume. Astfel, cei 2.800 de locuitori ai comunei sunt izolaţi deoarece nu au altă cale de intrare şi ieşire din localitate, deoarece podul din drumul judeţean pe care se mai putea ajunge în localitate este rupt încă din 2010 şi ar urma să fie reparat cu fondurile primite abia în acest an.

Aproape o mie de navetişti din Muereasca, inclusiv elevi, nu au putut ajunge la locurile de muncă sau la şcoală luni dimineaţp, iar toate şcolile din comună au fost închise pentru că nici profesorii care fac naveta de la Râmnicu Vâlcea nu au putut ajunge la ore.

Zece turişti care au înnoptat la Mănăstirea Frăsinei au rămas şi ei blocaţi din cauza viiturii care a rupt drumul.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea s-a reunit în căutarea unei soluţii pentru problema de la Muereasca. O variantă este să se pună casete de beton de mari dimensiuni în albia pârâului pentru a se crea o cale de acces pentru oamenii izolaţi.

Inundaţii şi viituri s-au produs şi în judeţul Gorj, unde peste 40 de gospodării din comuna Ţânţăreni au fost înghiţite de ape.