Viitura LOVEŞTE judeţul Gorj. Zeci de gospodării au fost inundate VIDEO

Peste 30 de gospodării din comuna Ţânţăreni, judeţul Gorj, au fost înghiţite de ape. Pompierii au intervenit pentru a scoate apa din casele oamenilor.

RomaniaTV.net
28 mai 2012, 05:14

Pompierii au intervenit la mai multe gospodării din localitatea Ţânţăreni încercând să scoată apa din casele şi curţile oamenilor cu ajutorul pompelor. Apa s-a scurs de pe versanţi şi a inundat cel puţin 30 de curţi în satul Ţânţăreni, iar în 12 gospodării apa a ajuns chiar şi în interiorul caselor.

În unele gospodării, apa provenită de pe versanţi depăşeşte şi o jumătate de metru, în timp ce în case ajunge la 15-20 de centimetri.

Zece pompieri sunt la faţa locului cu două motopompe şi încearcă să scoată apa în primul rând din casele oamenilor. Ulterior vor căuta soluţii şi pentru gospodăriile inundate. Mihai Avramescu, reprezentantul ISU Gorj, a declarat, la România TV, că în zonă sunt nouă subofiţeri, supravegheaţi de un ofiţer. Cu ajutorul a două motopompe şi a unei autospeciale, aceştia lucrează pentru evacuarea apei din zecile de gospodării afectate. „Au fost inundate în special subsoluri şi beciuri. Până în acest moment nu se pune problema evacurăii de persoane sau de animale. Nivelul apei este undeva până în 20 de centimetri în gospodăriile oamenilor”, a spus Avramescu.

Ca şi la inundaţiile din Târgu Jiu de acum două zile, pompierii îi ajută pe localnici să facă diguri din saci cu nisip pentru a împiedica apa de pe versanţi să le mai intre în gospodării. Şanţurile care ar trebui să preia apa de ploaie sunt pline ochi.

Inundaţiile s-au produs după ce în cursul nopţii de duminică spre luni a plouat abundent, iar apa s-a scurs de pe un deal spre casele localnicilor.

Din punct de vedere meteorologic, săptămâna a început cu o atenţionare cod galben, pentru manifestări de instabilitate atmosferica accentuată în est, sud-est şi în zona de munte a Carpaţilor Orientali.

Această atenţionare este valabilă până marţi, la ora 16.00. Pe suprafeţe restrânse vor fi căderi de grindină, iar cantităţile de precipitaţii vor depăşi 20-25 l/mp şi, izolat, chiar, 40-50 l/mp.