Victor Ponta, la Ankara: România susţine absolut şi necondiţionat integrarea Turciei în UE

Premierul Victor Ponta l-a asigurat joi pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, de susţinerea "absolută şi necondiţionată" a României pentru procesul de integrare a Turciei în UE.

RomaniaTV.net
19 sept. 2013, 18:13
Victor Ponta, la Ankara: România susţine absolut şi necondiţionat integrarea Turciei în UE

Europa are nevoie de Turcia, în egală măsură în care Turcia are nevoie de Europa. Cred cu adevărat că o Europă care ar include Turcia este o Europă mai puternică, mai respectată pe plan internaţional şi în mod sigur standardele europene ne fac pe toţi să progresăm în sensul democraţiei, al dezvoltării noastre economice„, a declarat Victor Ponta la Ankara, într-o conferinţă comună cu omologul său turc, Recep Erdogan.

Premierul român a reiterat că există din partea României „susţinerea absolută şi necondiţionată” pentru procesul de integrare a Turciei în UE.

La rândul său, premierul turc a subliniat şi el că România sprijină ţara sa „în mod puternic şi necondiţionat” în procesul de aderare la UE.

Citeşte şi Ponta: Trebuie updatat acordul dintre România şi Turcia privind serviciile medicale

Erdogan a mai ţinut să menţioneze că anul acesta se sărbătoresc 135 de ani de la stabilirea relaţiilor dintre cele două ţări.

Citeşte şi Erdogan speră la schimburi comerciale cu România de 10 miliarde de dolari