Erdogan speră la schimburi comerciale cu România de 10 miliarde de dolari

Premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, apreciază că valoarea schimburilor comerciale dintre România şi Turcia va atinge în curând 10 miliarde de dolari, dată fiind flexibilizarea regimului de vize pentru oamenii de afaceri turci.

19 sept. 2013, 17:58
Erdogan speră la schimburi comerciale cu România de 10 miliarde de dolari

„Dacă privim la relaţiile noastre comerciale, anul trecut volumul schimburilor comerciale a atins 6 miliarde de dolari, dar credem că într-o perioadă scurtă de timp, pe baza hotărârii noastre reciproce, vom atinge 10 miliarde de dolari”, a spus Erdogan, într-o conferinţă comună cu premierul Victor Ponta.

El a precizat că în România există în jur de 7.000 de firme turceşti.

„În 2007, când am vizitat România, noi ne stabilisem şi atunci ca obiectiv să atingem 10 miliarde de dolari şi sunt convins că pe baza schimbului de note verbale realizat astăzi şi prin acordarea unei vize pe cinci ani pentru oamenii noştri de afaceri vom atinge şi acest obiectiv”, a afirmat premierul turc.

CITEŞTE ŞI: Cadou INEDIT pentru Victor Ponta, din partea premierului turc. Vezi ce SURPRIZĂ i-a făcut Erdogan

Erdogan a criticat faptul că unele ţări din UE nu acordă aceleaşi condiţii de vize cetăţenilor turci, precum cele acordate, spre exemplu, celor din America de Sud. El a punctat că apreciază sprijinul României în această chestiune.

La rândul său, premierul Ponta a declarat că îşi doreşte ca între Europa şi Turcia „bariera vizelor” să fie îndepărtată cât mai curând.

Şeful Executivului român a spus că îşi aduce aminte de perioada în care nu se cereau vize între România şi Turcia, punctând că este important ca asemenea „bariere birocratice” să nu mai existe între cele două ţări.