Un URS a atacat DOI pădurari în Argeş în timpul unei sesiuni de vânătoare

Un nou atac al urşilor a avut loc în ţară, de această dată în Argeş. Un urs a atacat un vânător, bărbatul fiind rănit grav la o mână. Bărbatul este transportat la spital, potrivit România TV. Ulterior, un al doilea pădurar a fost atacat. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Argeş, în zona Corbeni s-a desfăşurat, vineri, o vânătoare organizată de Ocolul Silvic Vidraru, iar la un moment dat un urs i-a atacat pe doi dintre gonaci.

RomaniaTV.net
21 sept. 2012, 09:57
Un URS a atacat DOI pădurari în Argeş în timpul unei sesiuni de vânătoare

Cel de-al doilea pădurar rănit are leziuni la şold, fiind transportat la Spitalul Municipal din Curtea de Argeş, la aceeaşi unitate cu primul bărbat rănit.

„Vânătoarea a avut loc în zona Tulburea-Corbeni, în timp ce pădurarii goneau doi urşi, iar la un moment dat unul dintre animale s-a întors spre ei. Se pare că, speriat, unul dintre pădurari a tras un foc de armă, iar apoi ursul l-a atacat. Celălalt pădurar a încercat să îşi salveze colegul, fiind şi el rănit”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, Adelina Florescu.

Adelina Florescu a declarat la România TV că nu este vorba despre un urs care a coborât spre sate, ci despre o vânătoare organizată, iar participanţii ştiau la ce să se aştepte.

Ursul care i-a atacat pe cei doi vânători a fost omorât, potrivit prefectului de Argeş, Cristian Soare. El a explicat la România TV că aceste incidente nu s-au mai întâmplat, iar cei care organizează sesiuni de vănătoare trebuie să fie mai organizaţi pentru evitarea acestor atacuri. „Sancţiunile pentru aceste incidente se îndreaptă către Direcţia Silvică, atacurile asupra pădurarilor se încadrează în categoria de accident de muncă”, a explicat Cristian Soare.

Prefectul de Argeş a precizat că nu există motive de îngrijorare în rândul populaţiei şi nu este un caz similar cu atacurile din Dâmboviţa.

Incidentul are loc pe fondul unor atacuri ale urşilor din zona Dealu Frumos din judeţul Dâmboviţa. Primele atacuri au avut loc în data de 15 septembrie, incidentele soldându-se cu moartea unei persoane şi rănirea a două persoane. Ulterior, ursul a fost împuşcat, iar în urma autopsiei s-a descoperit că animalul era bolnav de rabie.

Patru zile mai târziu, un alt bărbat a fost ucis de către un alt urs în localitatea Moroieni din judeţul Dâmboviţa şi un altul a fost atacat.