Un tigru alb a rănit trei persoane, după ce a scăpat din cuşcă într-o grădină zoologică cehă

Paris, un tigru rarisim de culoare albă, în vârstă de şapte ani, a scăpat din cuşcă şi s-a plimbat liber timp de aproape o oră prin grădina zoologică din Liberec, nord-vestul Cehiei, reuşind să rănească trei persoane, a anunţat poliţia locală, relatează AFP.

RomaniaTV.net
22 nov. 2012, 13:09
Un tigru alb a rănit trei persoane, după ce a scăpat din cuşcă într-o grădină zoologică cehă

„Treizeci de copii şi mai mulţi vizitatori adulţi se aflau în grădina zoologică în momentul producerii incidentului. Ei au fost rugaţi să iasă imediat”, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Ludmila Knopova.

Fiara a rănit un gardian şi două femei care au încercat să-i acorde îngrijiri acestuia, a adăugat ea. În cele din urmă, animalul a fost neutralizat cu ajutorul unui anesteziant, după ce a rătăcit prin grădină mai mult de o jumătate de oră.

O anchetă este în curs pentru a stabili circumstanţele exacte ale producerii incidentului, a precizat Knopova.

Grădina zoologică din Liberec este singura din Cehia care creşte tigri albi, o specie foarte rară ce numără doar câteva zeci de exemplare în întreaga lume.

Paris a fost adus la Liberec de la grădina zoologică din Beauval (centrul Franţei) în 2006. În luna iulie 2012, la zoo Liberec s-au născut trei pui de tigru alb, un eveniment foarte rar.

Tigrul alb este un animal emblematic atât pentru această grădină zoologică cehă, fondată în 1919, cât şi pentru oraşul Liberec, al cărui club de hochei pe gheaţă a fost numit „Tigrii albi din Liberec”.

În 2009, o tigroaică albă în vârstă de 17 ani, numită Isabella, a fost sfâşiată în aceeaşi grădină zoologică de un cuplu de lei care au reuşit să pătrundă în cuşca sa.