Miracol la zoo: Trei pui de tigru bengalez alb s-au născut în Cehia FOTO şi VIDEO

Tigrii albi sunt atât de rari încât doar unul din 10.000 de tigri bengalezi se nasc cu blăniţă albă cu dungi negre şi năsuc roz.

RomaniaTV.net
04 sept. 2012, 15:11
Miracol la zoo: Trei pui de tigru bengalez alb s-au născut în Cehia FOTO şi VIDEO

Când la Zoo Liberec din Cehia s-au născut în luna iulie trei pui de tigru bengalez alb, au fost consideraţi un miracol. Puii locuiesc cu mămica lor Surya Bara la zoo, iar acum publicul a fost rugat să denumească unul din tigruţi.

Din peste 2.200 de sugestii, grădina zoologică a ajuns la cinci opţiuni – Liam, Samburu, Sigmar, Titan sau Woody – pentru unul din puii masculi. Voturile încep miercuri, iar sâmbătă puii vor fi „botezaţi”. Celălalt mascul şi femela vor fi numiţi de îngrijitorii de la zoo.

La zoo Liberec, cea mai veche grădină zoologică din Cehia, doi lei au ucis în 2009 o femelă de tigru alb, după ce aceasta a intrat în ţarcul lor. Îngrijitorii de la zoo au fost alertaţi de ţipetele tigrului, însă nu au putut să îl salveze.

Tigrii bengalezi albi nu sunt nici albinoşi, nici o subspecie separată, ci doar rezultatul unei gene recesive rare. În ultimul secol, doar 12 tigri albi au fost văzuţi în sălbăticie. Tigrii albi nu se descurcă prea bine în mediul natural din cauza blăniţei albe, care iese în evidenţă în junglă şi alungă prada. Prin urmare, cei mai mulţi trăiesc în captivitate.

Tigrii bengalezi ajung la maturitate la doi ani şi pot trăi până la 15 ani în sălbăticie.