Un străbunic, acuzat de xenofobie după ce a promovat un mesaj împotriva est-europenilor

Străbunicul britanic Eddie Whitehead a decis să ia măsuri după ce i-a fost furat crap în valoare de 10.000 de lire sterline, de la pescăria pe care o deţine în oraşul său. Convins că ştie cine sunt vinovaţii şi frustrat de indiferenţa autorităţilor, el a amplasat o pancartă de aproximativ un metru cu următroul mesaj: „Fără est-europeni”.

RomaniaTV.net
11 apr. 2013, 10:17
Un străbunic, acuzat de xenofobie după ce a promovat un mesaj împotriva est-europenilor

Eddie Whitehead, a cărui pescărie se află în satul Napton-on-Hill, din ţinutul Warwickshire, susţine că nu a avut nicio intenţie de a fi xenofob şi a fost foarte mirat atunci când a aflat că a devenit suspect, în loc să fie o victimă a unei infracţiuni, relatează Agerpres. 

Acesta a povestit că a pus pancartele „Fără est-europeni” în încercarea de a-şi proteja mijlocul prin care îşi asigură existenţa, furios fiindcă autorităţile nu fac nimic pentru a-i prinde pe infractori.

Doi agenţi au venit şi mi-au cerut să retrag semnele şi, când am fost întrebat ce se va întâmpla dacă nu o fac, au spus că voi fi inculpat pentru rasism„, a povestit Whitehead, care are şapte nepoţi şi un strănepot.

Localnicii din Napton-on-Hill au afirmat că satul nu a atras mulţi imigranţi est-europeni, cu toate că unii dintre ei au sugerat că aceştia ar mai putea ajunge prin zonă din oraşele vecine Banbury şi Coventry pentru a pescui crap.

În ceea ce-l priveşte, Whitehead precizează că este sigur că est-europenii sunt responsabili pentru seria de furturi, ce l-au determinat să îşi realimenteze crescătoria cu puiet de crap în valoare de 10.000 de lire. 

CITEŞTE ŞI Captura record la pescuit. Doi SOMNI URIAŞI, prinşi pe un lac de lângă Capitală