CAPTURĂ RECORD la pescuit. Doi SOMNI URIAŞI, prinşi pe un lac de lângă Capitală VIDEO

Doi tineri au prins doi somni uriaşi pe Lacul Tâncăbeşti de lângă Capitală. Fiecare peşte cântărea peste 50 de kilograme. Din fericire pentru peşti, ei nu au ajuns în oala cu ciorbă, ci au fost aruncaţi din nou în apă.

07 apr. 2013, 15:52
CAPTURĂ RECORD la pescuit. Doi SOMNI URIAŞI, prinşi pe un lac de lângă Capitală VIDEO

De data asta nu este o minciună pescărească. Două frumoase exemplare de somn de 59 de kilograme şi 53 de kilograme au picat în plasa pescarilor, nu însă fără a le da bătăi de cap.

„Trag foarte tare, sunt grei. La un moment dat i-am dat lanseta colegului meu, pentru că obosisem. După un sfert de oră nu mai puteam”, a povestit un pescar.

Pescarii sunt însă obişnuiţi cu astfel de capturi. „Ne pregătim pentru concursul Somn Mania, singurul concurs din România de pescuit la somn şi sperăm să câştigăm. Acum trei zile am prins unul de 65 de kilograme”, a spus pescarul Radu Iscuru.

Peştii au avut noroc: nu au sfârşit în oala cu ciorbă. „Avem foarte mare grijă de ei. Îi udăm să nu-i rănim, îi ţinem pe o saltea, după care îi eliberăm în cele mai bune condiţii pentru a-i putea prinde şi peste câţiva ani mai mari”, a spus bărbatul.

Lacul Tâncăbeşti este de mulţi ani raiul somnilor. „S-a mai prins un somn de 120 de kilograme. Acel somn a fost cel mai mare de pe Lacul Tâncăbeşti”, a precizat Vlad Parfene, proprietarul bălţii.