Un oraş din România, printre cele mai idilice locuri din Europa. Vezi ce loc ocupă

Revista americană Forbes a alcătuit un top al celor mai idilice locuri din Europa, iar pe listă, chiar în TOP 10, se regăseşte şi un frumos oraş din România.

RomaniaTV.net
13 oct. 2012, 20:38
Un oraş din România, printre cele mai idilice locuri din Europa. Vezi ce loc ocupă

Sibiul este, în viziunea americanilor de la Forbes, al optulea cel mai idilic oraş de pe Bătrânul Continent. Şi mai interesant este că Sibiul a depăşit chiar şi superba capitală a Italiei, Roma.

Despre Sibiu, cei de la Forbesc scriu că străzile pietruite şi clădirile în culori pastelate îţi iau ochii. „Micul oraş din România, cu doar 160.000 de locuitori, se află în inima Transilvaniei, regiune cunoscută peentru legenda contelui Dracula, pentru frumuseţea Carpaţilor şi pentru cultura istorică bogată”, scrie Forbes, adăugând că aici apartamentele sunt cotate la puţin sub 50.000 de euro.

Pe primul loc în topul Forbes este Gaiole in Chianti, din Italia, municipiu pitoresc, liniştit, cu doar câteva mii de locuitori, şi care anual găzduieşte Festivalul Vinului. Pe locul doi se află Saint-Remy-de-Provence, din Franţa, iar pe trei a fost plasată Copenhaga (Danemarca).

CITEŞTE ŞI: Castelul Bran, în galeria clădirilor celebre ale lumii. Va fi transpus într-un puzzle 3D