Castelul Bran, în galeria clădirilor celebre ale lumii. Va fi transpus într-un puzzle 3D

Castelul Bran va fi promovat de unul dintre cei mai mari producători de jucării din lume. Este primul obiectiv turistic românesc ce va fi transpus într-un puzzle tridimensional.

RomaniaTV.net
09 oct. 2012, 09:27
Castelul Bran, în galeria clădirilor celebre ale lumii. Va fi transpus într-un puzzle 3D

Puzzle-ul 3D are 93 de piese de carton, care pot fi asamblate pentru a crea o miniatură a Castelului Bran. Proiectul a fost derulat în parteneriat cu proprietarii castelului şi cu acordul acestora, deoarece puzzle-ul nu va fi vândut numai în marile magazine de jucării din lume, ci şi în magazinul de suveniruri din incinta cetăţii medievale.

Importatorii se aşteaptă la vânzări record pentru acest produs, pentru că s-au înregistrat foarte multe cereri chiar înainte de lansarea sa. Până acum s-au mai făcut puzzle-uri cu Turnul Eiffel, clădirea Vaticanului sau catedrale ruseşti, însă niciodată cu o clădire din România.

Castelul Bran este cel mai vizitat obiectiv turistic din ţara noastră, cu un profit anual de un milion de euro. Totodată, Castelul Bran se află pe locul 2 în Topul Forbes al celor mai scumpe castele din lume, el valorând 140 milioane euro.