Un bărbat din Noua Zeelandă a fost ucis de un rechin

Un bărbat de 46 de ani din Noua Zeelandă a fost ucis de un rechin în timp ce înota, la 200 de metri de plajă. Autorităţile au ucis rechinul, care avea peste patru metri lungime şi au închis plaja, potrivit România TV.

27 feb. 2013, 12:08

Adam Strange a încercat să strige după ajutor, dar nimeni nu a putut să îl ajute. Autorităţile au împuşcat rechinul ucigaş pentru a evite atacuri viitoare. Incidentul a avut loc la numai 200 de metri de o plajă aglomerată, în faţa a sute de oameni îngroziţi.

Victima înota când a fost muşcată de rechinul de peste patru metri lungime. Omul nu a avut nicio şansă. Alţi trei sau patru rechini au fost atraşi de mirosul de sânge şi l-au înconjurat pe bărbat.

Garda de Coastă a intervenit imediat. Un ofiţer a tras circa 20 de focuri de armă în apă, însă omul nu a mai putut fi salvat. Autorităţile au închis plaja. Atacurile rechinilor sunt relativ rare în Noua Zeelandă. Din 1830 până acum s-au înregistrat câteva zeci de decese.

„Am văzut aripioara rechinului şi în următoarea clipă, bum, a avut loc atacul. Apoi era sânge peste tot în apă. L-am chemat să înoate către stânca unde eram noi. Şi-a ridicat mâna, apoi, în timp ce avea mâna ridicată, am văzut un alt atac, l-a tras în apă”, a declarat un martor ocular.

Astfel de atacuri sunt frecvente în Noua Zeelandă şi Australia. În cursul lunii decembrie, un bărbat care făcea surf pe o plajă din Australia a fost atacat de un rechin care i-a smuls două degete de la mâna stângă şi l-a muşcat de un picior. Victima a scăpat cu viaţa datorită prietenilor, care i-au acordat primul ajutor.

Citeşte şi: Peste 100 de milioane de rechini mor în chinuri, în fiecare an, pentru supele de aripioare VIDEO