Ultimele nivele ale blocurilor din Confort City au fost autorizate în 2008

Reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) au declarat miercuri că blocurile din complexul rezidenţial Confort City au din 2007, de la Primăria Popeşti-Leordeni, autorizaţie pentru nouă etaje, în anul următor cerându-se înălţarea cu încă un etaj şi mansardă.

RomaniaTV.net
03 oct. 2012, 19:11
Ultimele nivele ale blocurilor din Confort City au fost autorizate în 2008

„Autorizaţia de construcţie pentru cele şase corpuri de clădire din complexul rezidenţial Confort City a fost dată în decembrie 2007, blocurile fiind prevăzute cu subsol, parter şi nouă etaje. În aprilie 2008, constructorul a solicitat extinderea pe verticală cu încă un etaj şi mansardă, obţinând o nouă autorizaţie”, a spus purtătorul de cuvânt al ISC, Paul Racoviţă.

Inspectoratului Judeţean Construcţii Ilfov i s-a solicitat acordul pentru această extindere, pe care l-a şi acordat, a mai spus Racoviţă, precizând că ISC emite acorduri pentru construcţii deja existente.

Potrivit lui Racoviţă, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat de Consiliul Local din Popeşti-Leordeni pentru Confort City prevede construcţii de până la 14 etaje.

Un bloc din ansamblul rezidenţial Confort City a fost afectat, marţi, de un incendiu izbucnit la mansardă, în urma căruia câteva zeci de apartamente au fost distruse.

Complexul Confort City, deţinut de fraţii Robert şi Ionuţ Negoiţă, este format din 12 blocuri cu 1.680 de apartamente, la care se adaugă parcări, două minimarketuri, o grădiniţă, locuri de joacă pentru copii şi parcuri.

Blocul afectat de incendiu nu avea nevoie de autorizaţie privind securitatea la incendiu eliberată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), pentru că nu era mai înalt de 11 niveluri, a declarat, purtătorul de cuvânt ISU Ilfov, Simion Petruş.

Petruş a explicat că blocul respectiv, care are 11 niveluri, nu se încadrează în categoriile de construcţii care trebuie să primească avizul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) privind securitatea la incendiu, potrivit Hotărârii de Guvern nr. 1739/ 2006.

Potrivit HG citate, se supun autorizării clădiri civile definite conform reglementărilor tehnice specifice domeniului securităţii la incendiu ca „înalte” sau „foarte înalte”, indiferent de aria construită ori de destinaţie, „înalte” însemnând de peste 11 etaje.

Citeşte şi Incendiu Confort City: Zeci de locatari vor să-şi ceară banii înapoi