Prima ipoteză a INCENDIULUI de la Confort City: Un scurtcircuit la un aparat de aer condiţionat

Începe ancheta la Popeşti Leordeni, la blocul din ansamblul rezidenţial care a luat foc marţi. Zeci de familii din apartamentele arse au fost mutate la un hotel. A fost o noapte grea pentru locatarii rămaşi fără case, dar şi pentru pompierii care au intervenit până în zori pentru ca flăcările să nu izbucnească din nou la mansarda blocului. Prima ipoteză luată în calcul de anchetatori în cazul incendiului izbucnit la complexul rezidenţial Confort City este aceea a unui scurtcircuit, la unul din aparatele de aer condiţionat din imobil.

RomaniaTV.net
02 oct. 2012, 15:43
Prima ipoteză a INCENDIULUI de la Confort City: Un scurtcircuit la un aparat de aer condiţionat

Locatarii cu apartamentele distruse de flăcări în complexul rezidenţial Confort City au fost cazaţi noaptea trecută la un hotel din Bucureşti. Celorlalţi, dezvoltatorul le va pune la dispoziţie apartamente libere din complex.

Au fost stabilite deja şi primele ipoteze ale incendiului izbucnit în această după-amiază la complexul rezidenţial Confort City, din Capitală. Se pare că focul a fost provocat de un scurtcircuit produs la un aparat de aer condiţionat, potrivit România TV.

Locuitorii afectaţi de incendiu sunt indignaţi de cele întâmplate, iar unul dintre ei a declarat pentru România TV: „Au fost nişte greşe una după alta, în tot ce s-a întâmplat aici. Stau de un an şi jumătate aici şi mereu noi, cei de aici, am avut probleme cu lumina. Pe fiecare etaj e hidrofor, dar pompierii nu le-au putut întrebuinţa, fiindcă nefiind lumină n-au funcţionat. Pompierii au venit foarte târziu, nepregătiţi, depăşiţi complet de situaţie. Era nevoie de la început de macarale, ele au venit foarte târziu. Blocurile sunt făcute foarte prost, mai ales ultimele etaje„.

Incendiul de la complexul rezidenţial Confort City s-a propagat foarte repede, de la mansardă, şi au fost afectate toate scările blocului, la nivelul etajelor 10 şi 11. Acest incendiu a determinat autorităţile să emită cod roşu la pompieri, ceea ce înseamnă aducerea întregului personal la serviciu.