Ultima apariţie publică a Papei Benedict al XVI-lea. El a trimis un mesaj şi în limba română VIDEO

Papa Benedict al XVI-lea a avut, miercuri, ultima audienţă generală, înainte de retragerea istorică din cursul zilei de joi. Peste 150.000 de credincioşi s-au strâns în piaţa Sfântu Petru de la Vatican pentru a-şi lua rămas bun de cel care pentru opt ani de zile a condus Biserica Catolică. El i-a salutat pe românii strânşi în Piaţa Sf. Petru, vorbind şi în limba română, potrivit România TV.  

27 feb. 2013, 12:34
Ultima apariţie publică a Papei Benedict al XVI-lea. El a trimis un mesaj şi în limba română VIDEO

Evenimenul a avut loc în cursul zilei de miercuri. Papa Benedict al XVI-lea şi-a luat rămas bun de la credincioşii catolici şi nu i-a uitat pe românii aflaţi printre cele 150 de mii de suflete din piaţa Sfântul Petru. Sfântul Părinte a vorbit în limba română şi a binecuvântat comunitatea românească. Aceasta a fost ultima apariţie publică a Suveranului Pontif, care joi se retrage din fruntea bisericii catolice, după ce şi-a anunţat demisia.

„Lăudat fie Iisus Hristos. Adresez un salut cordial credincioşilor de limba română, mai ales celor de la Oradea. Vă primesc cu bucurie şi vă doresc ca pelerinajul vostru să vă aducă roade bune vouă şi comunităţii voastre. Vă binecuvântez din toată inima”, a spus el, vorbind despre români.

Piaţa Sfântul Petru a devenit neîncăpătoare pentru cei peste 150.000 de oameni sosiţi la ultima audienţă generală a şefului Bisericii Catolice. În faţa unei mulţimi impresionante, Papa a evocat „apele agitate” ale pontificatului său şi i-a asigurat pe credincioşi că „Dumnezeu nu îşi va lăsa Biserica să se prăbuşească”.

Sunt într-adevăr emoţionat şi văd Biserica vie„, a declarat Papa, răspunzând aclamaţiilor călduroase ale mulţimii, după care şi-a început cateheza. Suveranul Pontif a sosit cu papamobilul şi s-a plimbat mai mult ca de obicei prin mulţime. Benedict al XVI-lea, în vârstă de 85 de ani, se va retrage în cursul serii de joi, fiind primul papă din ultimele şase secole care renunţă în acest mod la pontificat.

Citeşte şi: Controverse la alegerea noului Papă: Secretele compromiţătoare ale cardinalilor