Udrea a primit răspunsul la contestaţie: Votul a fost PERFECT CORECT

Preşedintele comisiei de organizare a Convenţiei Naţionale a PDL, deputatul Ioan Bălan, a anunţat că a fost respinsă contestaţia Elenei Udrea privind rezultatele votului pentru preşedinţia partidului. "Votul a fost perfect corect", a spus Bălan, formulare pe care a reluat-o de încă două ori.
Iulian Tudor
24 mart. 2013, 12:28
Udrea a primit răspunsul la contestaţie: Votul a fost PERFECT CORECT

Bălan a anunţat într-o conferinţă de presă rezultatele finale ale Convenţiei. Astfel, comisia de numărare a voturilor a contabilizat 2.344 de voturi exprimate în favoarea lui Vasile Blaga, 2.014 pentru Elena Udrea şi 209 pentru moţiunea propusă de Monica Macovei.

„Votul a fost perfect corect. Procedura de vot, de numărare şi validare a voturilor au fost perfect corecte. Acesta este rezultatul final. Subiectul este închis”, a declarat Ioan Bălan.

El a precizat că au existat 48 de grupe care au numărat voturile de la Convenţie. Fiecare grup a fost alcătuit din 3 persoane, câte unul pentru fiecare moţiune. În toate aceste grupe, voturile au fost verificate, iar procesele-verbal semnate de către fiecare persoane desemnată pentru această operaţiune.

„Contestaţia a fost analizată de către comisia de numărare a voturilor şi a fost găsită ca neîntemeiată”, a conchis Ioan Bălan.

După încheierea Convenţiei, mai mulţi susţinători ai Elenei Udrea, printre care Cristian Petrescu, au venit la sediul partidului din Aleea Modrogan şi au depus o contestaţie privind rezultatul votului.

Preşedintele Comisiei de numărare a voturilor, Mircea Toader, a prezentat sâmbătă de la tribuna Convenţiei rezultatul turului 1 al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al partidului, precizând că liderul moţiunii „România dreaptă. Politica dincolo de lozinci”, Vasile Blaga, care a obţinut majoritatea voturilor valabil exprimate (2344), este declarat preşedintele PDL. Moţiunea Elenei Udrea, „Noul Partid Democrat Liberal. O nouă Românie”, a întrunit 2014 voturi, iar moţiunea „Reformiştii”, a Monicăi Macovei – 209.

Mircea Toader a mai anunţat că, în urma votului exprimat de delegaţii la Convenţia Naţională a PDL, Daniel Buda a fost ales preşedinte al Comisiei Naţionale de Integritate, Statut şi Litigii (C.N.I.S.L.), iar Gheorghe Ialomiţianu preşedinte al Comisiei Naţionale de Revizie şi Control (C.N.R.C).

„Diferenţa dintre mine şi Vasile Blaga a fost de doar 44 de voturi”, a susţinut Elena Udrea.

Invitat pe scenă în calitate de câştigător, Vasile Blaga a spus că din punctul său de vedere lucrurile „sunt încheiate aici” şi a acuzat-o pe Elena Udrea că nu ştie să piardă, menţionând că el nu a umblat azi-noapte prin hoteluri şi că nu i se poate pune la îndoială loialitatea faţă de PDL.

La începutul discursului lui Blaga, Elena Udrea şi susţinătorii ei au părăsit sala. „Diferenţa este de 44 de voturi”, le-a spus Elena Udrea jurnaliştilor la ieşirea din sală.

Elena Udrea a acuzat, sâmbătă seara, faptul că nu s-a rezolvat de către Comisia de numărare a voturilor contestaţia depusă la finalul Convenţiei Naţionale Extraordinare a PDL.

În urma acestui scandal, Preşedintele Traian Băsescu a spus, într-un mesaj pe Facebook, că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că „modul cum nu au înţeles să fie democraţi” îl face să spună acum „definitiv şi pentru totdeauna”: „Adio, PD! Adio, PDL!”.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Țara bogată care oferă burse pentru studenții români. Se poate aplica online: “Credem foarte mult în sistemul educațional românesc”
Capital.ro
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Legea care ar putea influența veniturile românilor, la un pas să fie votată în Parlament
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Se dau 500 DE LEI OBLIGATORIU în România. Marcel Ciolacu: E directivă europeană
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Monumentul arhitectural al Bucureștiului: Palatul CEC, clădirea care a supraviețuit cutremurului din 1977 și bombardamentelor Al Doilea Război Mondial
MediaFlux
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'